פיתות ביתיות מושלמות במחבת
מתכון לפיתות ביתיות במחבת, שייגרום לכם להפסיק לקנות פיתות במאפיות! מתכון פשוט ביותר ומקבלים את הפיתות הכי רכות והכי אווריריות שאפשר להכין!
אחרי שצפיתי בתוכנית 'מאסטר שף' חיפשתי את המתכון לפיתות של נוף וגיליתי שהמתכון כל כך פשוט, שמאז אני מכינה אותו באופן קבוע בבית וכולנו מבסוטים! אין ספק שהמתכון הזה הוא להיט גם בגלל שהוא קל ופשוט להכנה וגם בגלל שכל פיתה יוצאת כזו רכה, אוורירית וטעימה שאנחנו זוללים אותה בעודה חמה ברגע שהיא יוצאת מהמחבת!
אם חשבתם שזה מסובך להכנה, תנסו את המתכון הזה ותגלו שהמפלצת לא כזו מפחידה ושאתם לא צריכים להיות טבחים גדולים או שפים כדי להכין אותו! כל כך קל להכנה שכל מה שיישאר לכם זה לבחור עם מה לנגב!
למה באמת כדאי לכם: פיתות
-
- יוצאות כל כך רכות ואווריריות – פשוט מושלמות!
- מתכון מפתיע בקלות ההכנה שלו!
- כל אחד יכול להכין והן תמיד ייצאו נהדרות!
- טעימות יותר מהפיתות שקונים במאפיות!
שורה תחתונה: טעימות וקלות להכנה, שאין מקום לתירוצים ובני המשפחה יריבו מי לוקח את הפיתה הראשונה שתצא מהמחבת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
פיתות ביתיות מושלמות במחבת
ציוד
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס מים (חמימים)
אופן ההכנה
- נכין את הבצק ונחלק ל 6-7.
- נעשה עיגולים חלקים ונותנים להם לנוח 7 דקות.
- נשים קצת קמח על משטח ונרדד לפיתה דקה.
- אחרי זאת נשים על מגבת וניתן תפיחה של חצי שעה.
- נחמם מחבת אש בינונית ונשים אותם ישר על הצד שהפיתה ישבה על במגבת. כל 10-15 שניות להפוך.
- בפעם השלישית נחכה שיהיה בועה/כיס בכל הפיתה.
הערות וטיפים
במידה ויש משקל לשקול חתיכות קטנות של 80 גרם.
העיצוב של העיגול חשוב שיהיה חלק מאוד בלי קרעים.
נרדד עם מעט קמח ונשים על המגבת גם טיפונת מלח.
התפיחה של החצי שעה חשובה מאוד בשביל שיהיה כיס מושלם.
סבלנות במחבת, הופכים כל 15 שניות. בפעם השלישית הכיס נוצר.
נרים למחבת בעדינות כדי לא להרוס עם היד את הפיתה.
המחבת מועדף שתהיה נון-סטיק: ציפוי טפלון שלא ידבק
לא לשים שמן במחבת.
שאלות נפוצות: פיתות ביתיות
האם אפשר לעשות עם כוסמין 70 אחוז? כן אפשר חצי חצי, או 70-30. |
הפיתה יוצאת רכה? כן מאוד. |
איך יצא לך ככה כיס? מחכים בסבלנות. ולא מוותרים על התפיחה של הפיתות. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא מדהים!!!! כוס וחצי מים היה קצת יותר מדי, הייתי צריכה להוסיף עוד כוס קמח, אבל חוץ מזה, להיט!"
אמירה פל מרחסין
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Hanna Hanit
מתכון מעולה!!
לא תמיד יש לפיתה כיס,
אבל הכל נגמר בביס…
תודה!
היי צביקה,
חחח אהבנו את החריזה 🙂
לגבי הכיס, הבצק צריך להיות טיפה עבה כדי שהכיס ייווצר אבל כיף לדעת שבכל זאת טרפתם אותן!
האם אפשר להקפיא? אם כן, איך להפשיר?
היי חיה,
אפשר בהחלט להקפיא, להפשיר על השיש או בתנור.
בהצלחה
אהלן, עשיתי את המתכון והוא קליל וכייפי.
הבצק רך ונעים מאוד למגע.
אבל רק פיתה אחת נפתחה לי (תפח בה כיס תוך כדי הטיגון)
היי צביה,
נסי בפעם הבאה לרדד אותן לעובי של ס"מ. ייתכן שהיו דקות מדי כשנכנסו למחבת.
בהצלחה ונשמח לעדכון 🙂
מה אני עושה לא נכון, לא נוצר לי הכיס אוויר/הפחתה
. עד לנקודה הזאת הכל נראה מבטיח. הבצק נוח ונתתי בנסיון השני עוד 5 דקות להתפחה
היי מיה,
לאיזה עובי רידדת את הבצק? ייתכן שכדאי להשאיר אותו עבה יותר, בערך ס"מ.
ממתינים לתגובתך 🙂
לא יודעת אם ס"מ, אבל לא נראה לי שרידדתי דק מדי.. אנסה שוב ואעדכן. תודה על התגובה 🙂
היי מיה,
דבר נוסף שכדאי גם לשים לב אליו זה הטמפרטורה של המחבת, היא צריכה להיות חמה כשאת מניחה את הבצק עליה.
בהצלחה ומחכים לעדכון!
מתכון מעולה. לכמות הקמח שבמתכון דרושה כמות של כוס מים אחת בלבד!!! ולא אחת וחצי.
מעבר לזאת, מתכון 10.
תודה רבה
היי אילן,
שמחים מאוד שאהבת את המתכון ותודה רבה ששיתפת אותנו בחוויה שלך!
מוזמן להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
וואו יצא נדיר ממש באמת מומלץ לשים כוס מים ולא יותר
היי הודיה,
מעולה, שמחים שאהבת ותודה רבה על הטיפ!
בקשר לפיתות,האם אני צריכה לסגור עם מכסה כל פעם?
היי שמרית!
אין צורך במכסה כלל.
בהצלחה 🙂