עוגת לוטוס בחושה קלה (פרווה)
כשזה נוגע לעוגה בחושה, אין ספק כי עוגת לוטוס בחושה פרווה היא בול מה שאתם רוצים עכשיו. קלילה, מהירה, שופעת טעמי קרמל עשירים ורכות אוורירית, מושלמת לצד קפה ליום מתוק במיוחד
איך אנחנו אוהבים עוגות בחושות! הן הכי קלות להכנה, לא מצריכות התעסקויות מיותרות, ועושה את החיים קלים וטעימים. רק כמה דקות מזמנכם שיספקו לכם שעות של הנאה טעימה בפה.
ואם כבר עוגה קלה ומהירה, אז למה לא ללכת על הטעימה מכולן ולהכין עוגת לוטוס בחושה פרווה – שתענג אתכם בטעמים קרמליים עשירים ועמוקים, מתיקות מדויקת, ורכות אוורירית מפנקת?
לא מורכבת, לא מסובכת, בחושה בכל טוב של ממרח לוטוס נימוח ופירורי עוגיות לוטוס, ותפתח לכם יום מתוק עם קפה הבוקר או קינוח נהדר בסיום כל ארוחה
למה באמת כדאי לכם: עוגת לוטוס בחושה
- עושר טעמים קרמליים עמוקים במרקם אוורירי ורף בטירוף
- בגרסת פרווה העוגה הזו תשמח לשמח אתכם לאורך כל היום…
- מושלמת לפתיחת יום מפנק ומתוק לצד קפה חם או כקינוח נהדר בסיום כל ארוחה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים? עוגת לוטוס בחושה
עוגת לוטוס בחושה קלה (פרווה)
כשזה נוגע לעוגה בחושה, אין ספק כי עוגת לוטוס בחושה פרווה היא בול מה שאתם רוצים עכשיו. קלילה, מהירה, שופעת טעמי קרמל עשירים ורכות אוורירית, מושלמת לצד קפה ליום מתוק במיוחד
לדרג
המצרכים
- 3 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות ממרח לוטוס
- 1/2 כוס שמן
- 1 מיכל שמנת צמחית (250 מ"ל)
- 2 כוסות קמח תופח
- 3 כפות לוטוס מומס לציפוי
- עוגיות לוטוס טחונות לפיזור מעל העוגה
אופן ההכנה
- להקציף ביצים שלמות עם קורט מלח, להוסיף סוכר ותמצית וניל. להנמיך מהירות ולהוסיף את השמן והשמנת וממרח הלוטוס. לבסוף מוסיפים את הקמח תופח בערבוב ידני בהדרגה.
- לאפות 170 מעלות כ 40 דקות. כשהעוגה מעט מתקררת, לצפות בלוטוס מומס ולפזר פירורי עוגיות לוטוס
הערות וטיפים
הכמויות מתאימות ל-2 תבניות אינגלישקייק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת לוטוס קלה בחושה (פרווה)
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות בחושות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: חגית נוחמה
היי,
העוגה נראית מעולה!!
אשמח לרעיונות מה ניתן לפורר מעל העוגה במקום עוגיות לוטוס שאין לי כרגע….
היי יוכי,
אפשר לפזר שבבי קוקוס, שוקולד לבן או בוטנים מלוחים.
בהצלחה!
אני רוצה להכין רק שיש לי רק 140 מל שמנת. אפשר להוסיף מים?
היי איילת,
כן, אפשר. בהצלחה!
מתכון מצוין. עוגה טעימה מאוד.
היי תהילה,
שמחים שאהבת את העוגה, ואת מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
עוגה פשוט מושלמת, מכינה אותה כבר בפעם החמישית! אפשר לשים קמח כוסמין מלא במקום קמח תופח? ועוד שאלה, אין בעיה להכין במטרפה, נכון?
היי בת אל,
אפשר לשים קמח כוסמין מלא, רק קחי בחשבון שהיא תצא כבדה לעומת העוגה שאת רגילה להכין עם הקמח התופח. זה לא דבר רע, פשוט אחר.
אין בעיה להכין במטרפה, את יכולה להשתמש בה בכל מתכון של עוגה בחושה.
מקווים שהצלחנו לעזור ובהצלחה 🙂
אין לי ביצים לרג', אפשר מדיום וכמה ביצים?
היי אתי,
אפשר 4 ביצים מדיום.
צום קל וחתימה טובה
שלום, האם מדובר על כמות שמפסיקה לתבנית אחת של אינגלייש קייק או 2?
תודה
היי ספיר,
2 תבניות אינגליש. בהצלחה!!
האם ניתן להקפיא? באם כן האם לפזר את העוגיות לפני או אחרי ההקפאה?
תודה שרון
היי שרון,
אפשר להקפיא ואת יכולה לפזר אחרי.
בהצלחה 🙂
הייי הכנתי תעוגה ויצא מממש טעים ומוצלח תודה רבה !! רציתי לשאול עד כמה ימים אפשר לאחסן במקרר כאילו לכמה זמן היא נשארת טריה וטעימה פשוט הכננתי לחמותי ובסוף לא הבאתי לה ולי אסור מתוק רק לבעלי והכנתי כמות כפולה אז נשאר לי …
היי ברכה,
שמחים מאוד שנהניתם מהעוגה 🙂
אפשר לאחסן עוגה בחושה פרווה במקרר למשך קרוב לשבוע.
בהצלחה ושבת שלום!
היי, נראה ממש מגרה ולפי התגובות פה נראה לי שיתחסל מהר? באיזה גודל התבניות? זה תבנית בינונית או גדולה? ועוד שאלה, איפה כדאי לשמור?
היי בת אל,
זו עוגה מעולה אין ספק 🙂
את יכולה להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת בינונית.
אפשר לשמור במקרר או בחוץ, אם לא חם מדי.
בהצלחה!
שלום, אני רוצה להכין את המתכון.
רציתי לדעת לגבי ממרח הלוטוס:
1. אני חוששת שבגלל שממרח הלוטוס ששמים בעיסה הוא במרקם קצת קשה, אז אולי הוא לא יתערבב טוב עם העיסה. האם צריך להמיס אותו לפני כן?
2. איך ממיסים את ממרח הלוטוס? (גם של השכבה העליונה) האם במקרוגל? אם כן- כמה שניות?
היי גיתית,
בעיקרון לא צריכה להיות בעיה לטרוף אותו ביחד עם הבלילה, אבל בהחלט שאפשר גם לחמם. מספיק 10 שניות, רק כדי לרכך קצת.
בהצלחה 🙂
וואו אחת העוגות ממש ללקק את האצבעות תודה רבה!
היי שירה,
שמחים מאוד לדעת שנהנית כל כך מהעוגה המטורפת הזו 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
האם במקום שמנת צמחית אםשר שמנת מתוקה?
היי אילנה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
לכמה תבניות אנגלישקייק מתאים המתכון?
היי חיה 🙂
שתי תבניות.
בהצלחה!
היי
הכנתי תעוגה לכבוד שבת שנסעתי לחמותי ב2 תבניות כבר בערב שבת חיסלו תבנית 1 וכולם בקשו תמתכון.
נראה מגרה אכין שאלה לי אם אני שמה קמח רגיל כמה אפיה לשים שקית של 10 גרם ?
היי מיכל!
שימי כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.
בהצלחה 🙂
האם חלה כאן טעות? בכל מקום אחר זכור לי שכתוב על כל כוס קמח כפית אבקת אפייה שזה כחמש גרם ולא שקית שלמה (10) גרם…?
היי,
תודה רבה ששמת לב, תיקנו את הטעות 🙂