Go Back
פשטידת בצל וגבינות

פשטידת בצל וגבינות קלה מקמח כוסמין

פשטידת בצל וגבינות קלה מקמח כוסמין משלבת בשלמות בצל אפוי מתקתק, גבינות עשירות, הקרמה מפנקת ומראה מהמם שעושה חשק לפתוח את שולחן חג השבועות כל יום בשבוע...
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: הדר ליאת

המצרכים

לתערובת הבצל

  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 1 בצל סגול גדול (או עוד בצל לבן)
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • ½ כוס פטריות שמפיניון פרוסות (לא חובה)

לבלילת הפשטידה

  • 1 גביע קוטג' (או גבינה לבנה)
  • ½ כוס = שמן
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כף מלח שטוחה
  • ½ כפית פלפל שחור

להקרמה

  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

להגשה

  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה

  • קולפים את הבצלים הלבנים והסגול, חוצים ופורסים לפרוסות דקות של חצי עיגול. בקערה גדולה מערבבים בצלים פרוסים עם שאר מרכיבי הפשטידה.
  • משמנים תבנית אובלית גדולה ויוצקים לתוכה את תערובת הפשטידה. מכסים את התבנית ומניחים למשך חצי שעה. מפזרים גבינה צהובה מגוררת. אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך שעה. ברגע שהפשטידה מוכנה, מוציאים מהתנור ומפזרים בצל ירוק קצוץ. מניחים לצינון של לפחות שעה, להבטחת התייצבות הפשטידה.

הערות וטיפים

  • הצעה לשדרוג הפשטידה: רגע לפני פיזור גבינה צהובה הניחו מעל לבלילת הפשטידה, פרוסות כרישה ורק לאחר מכן פזרו את הגבינה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.