| | | |

עוגת גבינה בחושה מדהימה

 עוגת גבינה בחושה מרעננת ומפנקת! ללא הפרדת ביצים וללא הקצפות. קערה אחת והופ - לתנור!
בהשראת: רונית חן חן
ציון 4.35 על ידי 46 דירוגים
עוגת גבינה בחושה מדהימה

עוגת גבינה בחושה, שמכינים בקלי קלות ובמצרכים שתמיד זמינים בכל בית, בלי הפרדת ביצים ובלי הקצפות. מערבבים את המצרכים ושמים לאפייה!

אין עוגה כיפית יותר ומפנקת יותר מעוגת גבינה בחושה שמכינים ברגע ולא דורשת הפקה היסטרית במטבח! בכל הזדמנות שרק יש לי אני מכינה את המתכון הזה, ובייחוד כשמגיעים אליי אורחים לא צפויים. העוגה שמתקבלת יציבה, מרעננת וטעימה לצד הקפה או לצד תה קר.

המתכון פשוט מאוד להכנה, כל הרכיבים בקערה אחת, ערבוב והופ – לתנור! קבלו עוגת גבינה בחושה חגיגית ואוורירית, שאפשר להגיש בכל סוף שבוע ובימי חג ותהפוך כל יום באמצע השבוע ליום מחייך ומפנק!

ספר המתכונים של רונית חן חן  

עוגת גבינה בחושה מדהימה
צילום: רונית חן חן

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה בחושה

    • קלה להכנה: כמה רכיבים, קערה אחת ויש לכם עוגה אליפות בתנור!
    • אפשר להכין בכל הזדמנות שמתחשק – גם בימי השגרה העמוסים!
    • פינוק אמיתי לכל המשפחה וגם לאורחים לא צפויים!
    • עוגה מרעננת במיוחד שתחייך לכם כל יום בשבוע!

שורה תחתונה: לא צריך לגזור ולשמור, מכינים פעם אחת ואחרי שטועמים המתכון נהיה קבוע בתפריט השבועי!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה בחושה מדהימה

עוגת גבינה בחושה מדהימה

 עוגת גבינה בחושה מרעננת ומפנקת! ללא הפרדת ביצים וללא הקצפות. קערה אחת והופ - לתנור!
ציון 4.35 על ידי 46 דירוגים
לדרג
באדיבות: רונית חן חן

ציוד

תבנית: תבנית עגולה רגילה

המצרכים

  • 1 חבילה גבינה לבנה 9 אחוז (750 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 אבקת אפיה (10 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • קליפת לימון שלם מגורדת

אופן ההכנה

  • נערבב את כל המוצרים יחד.
  • נשים לאפייה על טורבו 170 מעלות, עם תבנית של מים בתחתית התנור.
  • נאפה למשך שעה ורבע וכשמסיימים להשאיר בתנור עוד שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה

בלי קמח?
לא צריך קמח בכלל.
צריך לעשות הגבהה עם נייר אפיה?
לא צריך.
את עוטפת עם נייר כסף שאת מכניסה לתנור?
לא.
על איזה צורת אפייה/בישול שמים בתנור?
טורבו או קו עליון תחתון.

הבמה כולה שלכם:
עוגת גבינה בחושה מדהימה
צילום: בת חן קלצרמן חוטר

"אלופה!! מכינה בדיוק כפי שכתבת!"
בת חן קלצרמן חוטר

עוגת גבינה בחושה מדהימה
צילום: חיה שלום

"מכינה את העוגה הזאת כבר שנתיים – המתכון מוצלח וקליל!"
חיה שלום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מי שחג שבועות הוא רק תירוץ עבורו להכין עוגות גבינה מטריפות ומפנקות,
לא באמת צריך להמתין לחג כדי ליהנות ולהתפנק! 

עוד מתכוני שבועות מושלמים וקלים מחכים לכם באתר,
כנסו ותתחילו להתפנק ולפנק את כל המשפחה ברמה היום־יומית!

 

Similar Posts

36 Comments

  1. 2 stars
    הי הכנתי הכול לפי הרשום וממש מוזר העוגה עלתה אבל שבאתי לחתוך היתה,רטובה כאילו לא נאפתה ..שמתי תבנית והשארתי גם אחרי האפיה יכול להיות שבגלל שהשתמשתי בסוכר חום?

    1. היי יעלה,
      לא, זה לא קשור לסוכר החום.
      העוגה כנראה הייתה צריכה עוד זמן אפייה. אפשר בפעם הבאה לאפות בחום נמוך יותר במשך זמן ארוך יותר.
      בהצלחה

  2. שלום אני אפיתי את העוגה לא החברתי כלום והעוגה יצאה מימית כאילו לא נאותה…ממש מבעס

    1. היי עופרה,
      אפשר בפעם הבאה לשים קצת יותר אינסטנט פודינג, זה יעזור לשמור על יציבותה.
      בנוסף, אפשר לאפות למשך זמן רב יותר בחום נמוך יותר, למשל ב-160 או 150 מעלות. כדאי לבדוק עם קיסם לפני שמוציאים, ואם יש צורך ממשיכים באפייה עד שהיא מתייצבת.
      כדאי לקחת בחשבון שהיא גם מתייצבת בתנור כשמשאירים אותה בפנים להצטנן.
      בהצלחה בפעם הבאה וחג שמח!!

    1. היי שרון,
      עדיף להחליף לריקוטה מפני שהיא מכילה מספיק שומן כדי להחזיק את העוגה, אבל יוגורט 5% סביר להניח שלא.
      בהצלחה 🙂

  3. קודם כל תודה על המתכון – הוא נשמע לי מבטיח!
    שאלות:
    האם אפשר לשים עוד אינסטנט פודינג וניל במקום הקורנפלור?
    ואם לא – האם אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו"א במקום הקורנפלור?
    תודה מראש!

    1. היי טל!
      אפשר לשים אינסטנט פודינג במקום קורנפלור, אין בעיה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי גפן!
      נכון, לשמור במקרר עד שאת מגישה.
      בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂

      1. היי תכלת,
        את התבנית עם המים יש לשים בתחתית התנור ואת העוגה בשלב האמצעי.
        בהצלחה 🙂

  4. הי את התבנית של העוגה שמים בתוך התבנית של המים חמים? אפשר לעשות בתבנית של גחנון או בתבנית של עוגה רגילה רב פעמית?

    1. היי ענת 🙂
      התגובה היתה לשאלה לגבי שקית אבקת אפייה.
      צריך רק 2 כפות אינסטנט פודינג.
      בהצלחה!

    1. ברמת העיקרון אפשר להחליף בקמח תפוחי אדמה, קמח טפיוקה או קמח חיטה רגיל. באותה כמות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?