Go Back
+ servings
לחמניות אווריריות ללא ביצים

לחמניות אווריריות ללא ביצים

לחמניות ביתיות, רכות בטירוף וטעימות בדיוק כמו שילדים אוהבים! מתכון פשוט להכנת בצק רך ונוח לעבודה, ללא ביצים, וכל לחמנייה יוצאת מושלמת.
ציון 4.58 על ידי 35 דירוגים
כמות 16 לחמניות
באדיבות: שרה יוסף וכהן רינת

המצרכים

  • 1 ק''ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • ½ 2 כוסות מים
  • מעט מלח
  • מעט סוכר דמררה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • נשים בקערה שמרים, סוכר וכוס מים מהברז ונמתין רבע שעה בערך.
  • נוסיף את שאר המצרכים ונלוש לקבלת בצק רך ונעים.
  • נכסה ונתפיח בערך חצי שעה , נלוש ושוב התפחה.
  • נחלק את הבצק אפשר ל - 16 יחידות.
  • לתת כמה דקות לנוח, נרדד ונגלגל כמו רולדה.
  • נניח בתבנית על נייר אפיה ונתפיח בערך חצי שעה.
  • נחמם תנור 200 מעלות.
  • נמרח ביצה ונפזר מעל שומשום ונאפה עד לקבלת צבע חום יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.