סלט בולגרית עם בטטה
סלט בולגרית מנצח עם עם רצועות צ'יפס בטטה ורוטב ויניגרט. סלט מזין, בריא וטעים שחייבים לשלב בכל ארוחה שרק אפשר!
סלטים הם עולם ומלואו והתחרות קשה מאוד, אבל אחד הסלטים המובילים אצלי בתפריט הוא סלט בולגרית. הלט עשיר במיוחד ויש בו את כל הרכיבים התזונתיים שבמומלצים לצרוך בארוחה.
אחת הסיבות שאני אוהבת את הסלט הזה היא שהוא ממש קל להכנה ואפשר להוסיף או להוריד רכיבים והוא תמיד יוצא טעים! כן, זה אחד הסלטים הטעימים שיש והמרעננים שאפשר לאכול בקיץ עם או בלי מנות נוספות ליד!
ספר המתכונים של אילת בוקובזה וסוניה סאני בן הרוש
למה באמת כדאי לכם: סלט בולגרית
-
- הכי טעים שיש: סלט עשיר מאוד וכל תוספת גורמת לו להיות טעים יותר!
- סלט בולגרית שמלא בכל טוב, מזין מאוד, קל לעיכול ונהדר לשומרי משקל!
- מתכון קל מאוד להכנה ובזמן קצר מאוד של עבודה יש לכם ארוחה מפנקת לכל המשפחה!
- אפשר להוסיף לסלט כל תוספת שמתחשקת ולשדרג את המנה!
שורה תחתונה: סלט בולגרית שהוא ארוחה מושלמת לכל המשפחה ואפשר להכין בכל שעות היום בקלות רבה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
לסלט
- 1 צרור עלי בייבי
- 4 עלי חסה חתוכים
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון (חתוכות לפרוסות)
- 1 בצל סגול (חתוך לרצועות)
- 10 עגבניות שרי (חצויות)
- 1 פלפל אדום (חתוך לרצועות)
- 1 פלפל צהוב (חתוך לרצועות)
- 1 מלפפון (חתוך לרצועות)
- ½ כוס אגוזי מלך
- 1 חופן טבעות זיתים שחורים
- 1 חופן תערובת גרעינים
- גבינה בולגרית (מגורדת)
- 1 בטטה
לרוטב:
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 5 כפות סילאן או דבש
- 4 כפות שמן זית
- 1 שן שום (כתושה)
- ½ לימון (סחוט)
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- את הבטטה מקלפים וחותכים לרצועות דקות ע"י קולפן - ומטגנים עד להזהבה.
- מערבבים עם שאר הירקות בקערה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב..
- מגישים, ומוזגים רוטב כל אחד כפי שהוא אוהב.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מה הולך ליד אתם שואלים?
המנה המטריפה הזו לגמרי עומדת בפני עצמה, אבל היא גם תוספת נהדרת
לכל ארוחה עיקרית אחרת. רוצים להוסיף עוד על השלמות הזאת?
-
עוד מתכונים מעניינים באתר
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
- מקור: סוניה סאני בן הרוש