סופלה שוקולד ב-5 דקות
טוב, זה לא יאומן, אבל תוך 5 דקות הכנה קלילות מהרגע שהחשק למשהו מתוק וטעים יתחיל לגרות לכם את בלוטות הטעם – והקינוח השוקולדי המושלם והטעים מכולם כבר יהיה שלכם!
קערה אחת, כמה חומרים זמינים ואיכותיים ויש לכם את זה – סופלה שוקולד מפנק בטירוףף עם ליבת שוקולד נוזלי נוטף וחם ומרקם רך ואוורירי שיפוצצו לכם את הפה בתענוגות שוקולדיים מטריפים
לצד כדור נדיב של גלידת וניל קפואה שנחה בשלמות על הסופלה החם והנוטף כל טוב הזה – וקיבלתם קינוח קלאסי מפואר שכולם יאהבו, כולם יטרפו וכולם יבקשו עוד…
למה באמת כדאי לכם: סופלה שוקולד
-
מושלם לכל אירוח בהפתעה, לכל חגיגה משפחתית, לכל יום ולכל שעה ביום…
-
סופלה שוקולד בטעם חלומי עם ליבה שוקולדית נוטפת וחמה לצד גלידה רכה וקרה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? סופלה שוקולד
סופלה שוקולד ב-5 דקות
ציוד
המצרכים
- 1 חפיסת שוקולד מריר איכותי ( 100 גרם, 70%-60 קקאו)
- 1 חבילת חמאה (100 גרם)
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- ⅓3 כפות סוכר (40 גרם)
- ½2 כפות קמח (25 גרם)
אופן ההכנה
- בסיר קטן או קערה שמתאימה למיקרוגל ממיסים את החמאה והשוקולד המריר, בקערה נפרדת טורפים את הביצה יחד עם החלמון והסוכר לתערובת מעט תפוחה.
- מאחדים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב (חשוב להקפיד על כך כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה בגלל החום מהשוקולד). מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת שוקולד אחידה.
- משמנים בחמאה או שמן את המנג'טים/כוסות נייר או כל כלי שתחפצו להשתמש ומוזגים את התערובת לכלים האישיים.
- אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-12-15 דקות
הערות וטיפים
- כדי לקבל סופלה שמבפנים השוקולד נוזלי, צריך להוציא אותו ישר מהתנור כשהחלק העליון של הסופלה יציב למגע
- מומלץ מאוד להגיש עם קצפת/גלידה/פירות או הכל ביחד
- הכמויות מספיקות ל-2 יחידות סופלה, כך שמומלץ להכפיל או לשלש כמויות לכמות גדול יותר...
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
תודה רבה על הפרגון 🙂
היי חן,
תודה לך על המתכון המהמם הזה!
שבת שלום 🙂
50 גרם חמאה למנת סופלה אחת זה המון, האם זו הכמות הנכונה?
היי יולי!
את בהחלט יכולה לשים פחות, זה עניין של טעם.
בהצלחה 🙂
100 גרם חמאה רק לשתי יחידות? נשמע יותר מדי. אם אני רוצה להכין 10 יחידות אז צריך חצי קילו חמאה, מטורף!
היי שלומי!
כמובן שאתה יכול לשחק עם הכמויות איך שנראה לך.
המתכונים שאנו מעלים שייכים לבשלנים מכל הארץ, ולכן אנחנו מעדיפים שלא לשנות אותם אלא להשאיר את האותנטיות.
מקווים שתנסה את המתכון עם הרבה פחות חמאה.
חג שבועות שמח 🙂