| |

בראוניז מוס גבינה קטיפתי ועשיר

מתכון לקינוח חגיגי ומפנק
בהשראת: מרי קוגן
עדיין אין דירוגים
מתכון בראוניז מוס גבינה

מתחשק לכם קינוח שוקולדי מושחת, מפנק וקל להכנה? בראוניז מוס גבינה הם התשובה המושלמת! שילוב מושלם של בראוניז עשירים ודביקים ומוס גבינה קטיפתי ואיכותי, יגרום לכם להתאהב במנה הזו מהביס הראשון.

המתכון הזה פשוט להכנה ודורש רק כמה מרכיבים בסיסיים. הבראוניז עשויים משוקולד מריר איכותי, חמאה, סוכר וביצים, ומוס הגבינה עשוי מגבינה שמנת, סוכר, ביצים ווניל.

ספר המתכונים של מרי קוגן

מתכון בראוניז מוס גבינה
צילום: מרי קוגן
מתכון בראוניז מוס גבינה
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון בראוניז מוס גבינה

בראוניז מוס גבינה קטיפתי ועשיר

מתכון לקינוח חגיגי ומפנק
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

רינג 16X16 ס"מ
מיקסר

המצרכים

לשכבת בראוניז :

  • 200 גרם שוקולד מריר (2 חפיסות - רצוי 60% מוצקי קקאו)
  • 100 גרם חמאה (1 חבילה)
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 3 ביצים (L)
  • 140 גרם קמח לבן
  • 30 גרם אבקת קקאו כהה (22% שומן לפחות)
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית מלח דק

למוס גבינה :

  • 650 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה (חלבית)
  • ½1 צנצנות חלב מרוכז (600 גרם)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה 27 אחוז שומן (400 מ"ל)
  • 1 גביע יוגורט מתיקות מעודנת יופלה (200 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

הכנת שכבת בראוניז :

  • לחמם תנור ל-175-180 מעלות( תלוי בעוצמת התנור )
  • לרפד תבנית בגודל 20*30 בנייר אפייה, מרססים עם תרסיס חמאה על הנייר אפיה ובצדדים.
  • להמיס את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרו, טורפים לקבלת תערובת אחידה ומצננים כחמש דקות.
  • להניח את הביצים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מתחילים הקצפה כדקה מוסיפים את הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כשבע דקןת ,עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
  • להוסיף את תערובת השוקולד והחמאה ומעבדים במהירות בינונית כדקה, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  • להוסיף לתערובת שבקערת המיקסר את הקמח, אבקת הקקאו המלח ואבקת אפיה ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • לשטח את התערובת בתבנית אופים כ 17 דקות בדיוק עד שהבראוניז תפוחים וסדוקים בשוליים אך רוטטים מעט במרכזם.
  • להוציא את הבראוניז מהתנור ומניחים בחוץ לצינון.
  • לצנן עד שהם מתייצבים לגמרי .
  • לקחת תבנית מרובעת ללא תחתית (מעין רינג) 16 ס״מ על 16 ס״מ וקורצים ריבוע גדול מהבראוניז מניחים בצד על משטח.

הכנת מוס גבינה :

  • להקציף במיקסר במהירות בינונית את השמנת להקצפה 2-3 דקות לערך ( חשוב שתהיה קרה מאוד ).
  • להוסיף חלב מרוכז , אינסטנט פודינג, השמנות והיוגורט לקערה להמשיך להקציף עד שמתקבל קרם רך ויציב אך לא קשה.
  • להעביר לקנקן או משפך למי שיש.
  • לשפוך מעל הבראוניז, לשטח עם פלטה קטנה, להכניס להקפאה שעה.
  • להניח פררו רושר מעל , להחזיר להקפאה לשש שעות נוספות.
  • חילוץ מהרינג/ תבנית שתי אפשרויות :
  • 1- להניח מסביב לרינג מגבת חמה או לעבור בקטנה עם ברנר מסביב לתבנית.
  • 2 - לחתוך עם סכין חדה שטבלנו במים חמים מסביב לעוגה בתוך התבנית.
  • בשתי האפשרויות להניח את העוגה מעל צלחת קטנה ולדחוף עד שהעוגה יוצאת מהרינג , חשוב חשוב לוודא שהעוגה קפואה לגמרי לפני שמחלצים מהרינג;).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פרנץ׳ טוסט

אחרי שהיא הייתה בהקפאה ואחרי שחילצתי אותה היא עדיין צריכה לחזור להקפאה או אפשרי שתהייה במקרר ?
אפשרי במקרר, עדיף בגלל הימים החמים במקפיא , היא מפשירה מהר.
מתכון בראוניז מוס גבינה
צילום: מרי קוגן

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

בראוניז מוס גבינה

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: בראוניז מוס גבינה מתכון מאת: Meri Kogan

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements