יש המון גרסאות למתכונים של פלפל ממולא בתנור, אבל כזה עוד לא היה – קל, מהיר וטעים בטירוף, עם מראה מפתה, מרקם עשיר ועמוק, זמן הכנה קצר – וטעם גן עדן!
רק תעיפו מבט בתמונות האלה, מרגישים את התיאבון נפתח?? מרגישים איך בא לכם עכשיו לעזוב הכל, לתקתק ארוחה מושלמת או תוספת משגעת שתוך שעה תנחת לכם בצלחת ותגיע במהירות השיא גם לבטן?
כאן תמצאו מתכון לממולאים האדומים והמגרים האלה בגרסת פרווה מנצחת ונהדרת לצמחונים, אבל תמיד אפשר להוסיף גם בשר טחון ולקבל מנה בשרנית יותר
מטגנים את הבצל החתוך עד להזהבה, ומוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, מטגנים כמה דקות ומוסיפים כוס אורז, 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף ופלפל לבן . מבשלים עד שהאורז כמעט מוכן (בשלב הטיגון ניתן להוסיף כמובן גם בשר טחון, למי שאוהב)
לוקחים תבנית או סיר שניתן להכניס לתנור, מניחים נייר אפיה ומרפדים את התחתית בחתיכות דקות של תפוח אדמה פרוס לעיגולים ומעליהם פורסים את עיגולי העגבניות. מעל מניחים את הפלפלים וממלאים כל אחד מהם באורז שהכנו. את האורז שנשאר מפזרים בין הפלפלים
לרוטב: בקערה מערבבים שליש כוס שמן, 5 שיני שום, כוסברה, כוס וחצי מים רותחים או יותר, קופסא קטנה של רסק עגבניות, פלפל לבן, מרק עוף, פפריקה, פקק של מיץ לימון ומעט כורכום. שופכים הכל בתוך ובין הפלפלים
מכסים עם נייר כסף מעל ומכניסים לתנור על תוכנית טורבו 180 מעלות לכשעה-שעה וחצי עד שהכל מוכן. חשוב לוודא שתפוחי האדמה למטה התרככו ע"י נעיצת מזלג). בחמש דקות האחרונות מוציאים את נייר הכסף ונותנים לפלפלים לתפוס צבע קצת שרוף...
הערות וטיפים
אם רוצים להוסיף בשר, כדאי לטגן אותו קצת לפני ואז להוסיף לתערובת האורז
לא חובה להניח בתחתית הסיר תפוחי אדמה, אבל הם ממש מוסיפים למנה וטעימים בפני עצמם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פלפל ממולא בתנור
כמה פלפלים יוצא מכמות האורז הזאת?4-5, תלוי בגודל
אם מוסיפים בשר אז לטגן בנפרד עד שינוי צבע ולהוסיף לאורז?
כן!
חייב לשים תפוחי אדמה?
לא, אבל זה ממש מומלץ עם…
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספותמושלמים. אל תפספסו!
לא הצלחתי לקבל את המתכון לפלפל ממולא בצנור
היי ריבקי,
האם עדיין את לא רואה את המתכון? בדקנו עכשיו ואצלנו הוא מופיע במלואו.
עדכני אותנו אם יש בעיה
האם אפשר בלי הנייר כסף,( לא בריא)
אולי להשים קודם נייר אפייה?
היי אור,
אפשר להשתמש אך ורק בנייר אפייה אם רוצים 🙂
בהצלחה ושבת שלום!
התמונה משכה לי את העין. אני מודה, שבטעם זה אפילו עוד יותר נפלא! מתכון פשוט שיוצר חגיגה של טעמים. נהניתי מכל ביס!
היי קרן,
שמחים מאוד שנהנית מהפלפלים 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו אם אינך חברה בה עדיין!
בס"ד
הכנתי ושמתי בתנור. מן הסתם יצא טוב. אבל איך יתכן שאין מלח במתכון? תודה.
היי איילה,
אם משתמשים באבקת מרק אין צורך להוסיף מלח, אלא אם כן את יודעת שאת אוהבת את האוכל טיפה יותר מלוח.
נשמח לעדכון איך יצא 🙂
על כמה מעלות
היי רובי!
מתנצלים על כך שחסר מידע, הוספנו אותו אחרי התגובה שלך.
180 מעלות.
בהצלחה 🙂