קבב עיראקי טעים על האש
חוגגים עצמאות? את המתכון המושלם הזה לא תרצו לפספס למנגל הקרוב! קבב עיראקי על האש טעים בטירוף, קל להכנה, ותמיד קוצר מחמאות.
הוא נוטף מיץ בשר עסיסי ומלא בטעמים, מצטיין בתיבול אוריינטלי משובח ומעלה ניחוחות מגרים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם!
בשיפוד או ישיר על המנגל, ארוך או מעוגל – אין מנגל שמכבד את עצמו בלי קבב עיראקי על האש. כל ביס חגיגה בכלום עבודה, אז קבלו מתכון קבב עיראקי פשוט מושלם, תדליקו את האש, ותתחילו לנפנף…
למה באמת כדאי לכם: מתכון קבב עיראקי על האש
-
- נוטף מיץ עסיסי, מצטיין בתיבול משובח ומעלה ניחוח מגרה שאי אפשר לעמוד בפניו!
- כל ביס חגיגה בכלום עבודה, ויש גם גרסה מצוינת לפסח ולרגישים לגלוטן
- מושלם לכל אירוע – על האש ליום העצמאות, חגיגת בשרים באמצע שבוע וסתם כשמתחשק ביס בשרני ועסיסי
שורה תחתונה: כי אין דבר כזה מנגל שמכבד את עצמו בלי קבב עיראקי על האש. קל, מושלם וטעייים בטירוף
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? קבב עיראקי על האש
קבב עיראקי טעים על האש
המצרכים
- 1 ק"ג בשר עגל טרי (טחון גס עם 20%-15% שומן לפחות (פלדה, צלעות, צוואר))
- 2 בצלים קצוצים דק דק (לא לטחון במטחנה, לקצוץ.)
- 4 שיני שום כתושות
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה מלח
- ½ כפית כמון
- ½ כפית בהרט
- ½ כוס צנוברים קלויים (לא חובה)
- ½ כוס פירורי לחם (לרגישים לגלוטן השתמשו ב-½ כוס פירורי לחם ללא גלוטן, בפסח השתמשו ב-½ כוס קמח מצה דק)
- ¼ כוס מי סודה קרים או כפית אבקת סודה לשתייה מעורבבת היטב ב-1/4 כוס מים קרים (לא לוותר!)
- ¼ כוס שמן קנולה או שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב, לשים בידיים כמה דקות כמו לישה של בצק. חום הידיים תורם להטמעת השומן בבשר ולאיחוד כל המרכיבים לעיסה אחידה. בתום הלישה התערובת צריכה להיות בהירה ורכה מעט.
- משמנים מעט את הידיים, צרים כדורים בגודל פינג פונג, פוחסים ליצירת קציצה (עגולה, או מאורכת, מה שאוהבים)
- מניחים במקרר לשעה-שעתיים להתייצבות הטעמים
- מוציאים את הקבב מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה, מלהיטים מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב, מורידים ללהבה בינונית וצולים 3-4 דקות מכל צד
- חשוב מאוד לצלות את הקבב על להבה בינונית ולא גבוהה, זה קריטי אם אתם לא רוצים לאכול קבב שרוף מבחוץ ונא מפנים, לכן יש להקפיד על צלייה ישירה בחום בינוני.
- ניתן לשפד את הקבב בשיפוד ברזל שיעזור לחמם את הקבב מבפנים
סרטון
הערות וטיפים
- הקפידו להשתמש רק בבשר טחון טרי ולא מופשר
- לרגישים לגלוטן השתמשו ב-1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן, בפסח השתמשו ב-1/2 כוס קמח מצה דק
- אל תוותרו על לישה ידנית של הבשר. חום הידיים תורם להטמעת השומן בבשר ולאיחוד כל המרכיבים לעיסה אחידה, ומונע מצב שהבשר יתפרק בזמן הצלייה .
- הקפידו על צלייה ישירה בחום בינוני ולא גבוה מדי, אחרת תקבלו קבב שרוף מבחוץ ונא מבפנים
- ניתן להקפיא את הקבב לשימוש עתידי לפני הכנתו על המנגל או על מחבת פסים.
הבמה כולה שלכם:
"היום עשיתי למשפחה ערב מיוחד. יצא לי מממש טעים כפי שאמרת – ?חגיגה של קבב" ?. יסמין הלל
"מעולה, מתכון נהדר, גם אני עושה כך, מאוד מוצלח!" מרגלית קדוש
רק עוד דבר אחד אחרון! קבב עיראקי טעים על האש
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכונים על האש – בשרים מטריפים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
כנפיים בתנור כמו בעל האש
סטייק פרגית על האש כמו בסטיקיות
עראיס מתכון על האש
שניצל שיפודים קריספי
מתכון להמבורגר ביתי עסיסי
מקור: סבתא לאה
זה יכול להיות קבב מצויין
קבב עיראקי זה לא!!!
אין בקבב עיראקי שום.
היי עמיר!
יש המון גירסאות לקבב עיראקי, ולכן אנחנו אוהבים לתת מקום לכל מתכון כדי שיהיה מגוון ואנשים יוכלו לבחור את מה שמתאים להם 🙂
לדעתנו שום תמיד בא טוב, במיוחד בקבב, אבל בטוחים שגם הקבב שאתה מכיר הוא מצוין!
רק שום אין? גם כמון אין בקבב עיראקי
היי יואב, תודה על התגובה!
מתוקים הוא אתר שפועל להנגיש לציבור מתכונים מגוונים ושונים.
מאחר שלקבב עיראקי יש הרבה מאוד גירסאות שונות, אנחנו שמחים להביא כאן כמה שיותר מהן. כך כל אחד יוכל לבחור במתכון שהכי מוצא חן בעיניו.
מקווים שהצלחנו להבהיר את הדברים 🙂
לא יודעת מי זאת סבתא לאה אבל סבתא שלי נג'יה ממש לא היתה עושה ככה קבב – פירורי לחם זה לקציצות וכה גם התבלינים מה שצריך זה בשר צלעות ושומן כבש (על כל קילו צלעות 100 גרם שומן כבש) לטחון ביחד (עדיף לטחון בבית אם מתאפשר) להוסיף 2 בצלים גדולים קצוצים דק (אפשר גם לטחון אבל לסחוט היטב את הנוזלים) מלח ופלפל שחור לפי הטעם ובגדול זהו טפשר להוסיף גם פטרוזיליה אבל הכי טעים בלי – כן ללוש את התערובת היטב כדי שהחלבון בבשר יקשר
אחרי הצליה הכי טעים זה עם עמבה טחינה ירק טרי (זה הזמן לסלט עם פטרוזיליה) בפיתה או לאפה
בתאבון
היי שרית!
יש הרבה מאוד גירסאות שונות לקבב עיראקי, ולכן אנחנו מעדיפים לתת במה לכמה שיותר מתכונים כדי שכל אחד יבחר את מה שהכי מתאים לו 🙂
הגירסה של סבתך נשמעת מעולה!
קבב אשכנזי
היי!
כפי שכתבנו לשרית, יש הרבה מאוד גירסאות שונות של קבב עיראקי.
כל אחד גדל על מתכון אחר, ולכן אנחנו בעד לתת מקום לכל המתכונים כדי שיהיה מגוון ואנשים יוכלו לבחור את אלה שהם הכי מתחברים אליהם 🙂