מתכון טורטיות ממולאות לארוחת ערב
מתכון טורטיות ממולאות לארוחת ערב מושלמת וטעימה!
עם טורטיות במגוון צורות וטעמים כגון: מילוי תפו"א ובצל מטוגן, מילוי פטריות ובצל , סמבוסק פיצה. לא תאמינו שכל הכיף הזה רק במתכון אחד! עכשיו נותרה רק בעיה אחת, מרוב שיש מבחר קשה לבחור מה להכין! אכן בעיה קשה שאפילו אנחנו לא יודעים את התשובה אליה, אבל מה שאנחנו כן יודעים זה שאחד יותר טעים מהשני… אז אל תתלבטו ופשוט תכינו!
מתכון טורטיות ממולאות טעימות בטירוף ובנוסף לא משנה איזה תבחרו להכין יצאו לכם 12 טורטיות שיספיקו לכולם ולאף אחד לא ייחסר! לא משנה איזה מילוי תבחרו פיצה , פטריות בצל או תפו"א ובצל מטוגן, מה שבטוח זה שהכל טעים!
ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'
למה באמת כדאי לכם: מתכון טורטיות ממולאות
-
הכי טעים שיש: טורטיה זה פשוט המאכל האהוב מכולם, לכן המילוי בכלל לא משנה!
-
12 מנות: במתכון יש כמות שמספיקה ל – 12 מנות כדי שתוכלו לחלוק עם כולם
-
20 לחמניות: במידה ותבחרו להכין מילוי של בשר בכמות שלו תספיק ל – 20 עד 25 לחמניות!
-
בחירה מגוונת: אתם כעט ניצבים בפני החלטה קשה אך טעימה ביותר!
שורה תחתונה: מתכון טורטיות ממולאות, טעים בטירוף במגוון צורות ומילויים שקשה לבחור מה יותר טעים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון טורטיות ממולאות לארוחת ערב
המצרכים
מצרכים מילוי גבינה:
- 2 קופסאות קוטג (500 גרם)
- 200 גרם גבינה צהובה (מגוררת)
- 300 גרם גבינה מלוחה (או מוצרלה מגוררת)
- 1 ביצה ( גדולה)
- מלח
- פלפל
- חלב
מצרכים לסמבוסק פיצה:
- רוטב עגבניות (או עגבניות מרוסקות)
- גבינה
- מוצרלה
- תירס
- זיתים
- פטריות
- בביצה טרופה
- שומשום
מצרכים למילוי בשר טחון:
- 500 גרם בשר (בקר טחון)
- שמן (זית)
- 1 בצל (גדול קצוץ דק)
- מלח
- פלפל
- שום (כתוש)
- פפריקה (מתוקה)
- כמון
- בהרט
- ראס אל חנות
- 2 עגבניות (קצוצות)
- פטרוזיליה ( קצוצה)
אופן ההכנה
אופן הכנה סמבוסק פיצה:
- בקערית טורפים ביצה עם קצת חלב, לאחר מכן מניחים טורטיה ומברישים אותה בביצה טרופה, שמים כ 3 כפות מהתערובת , מגלגלים כשליש מהטורטיה ,מקפלים קצוות פנימה (כדי שהמילוי לא ייצא החוצה) ומגלגלים עוד גלגול לסגירה. מניחים בתבנית עם הפתח כלפי מטה.
- או שמקפלים לצורת משולש או לצורת ריבוע כמו בתמונות
- בטורטיות בסגנון פיצה לא מורחים את הטורטיה בפנים בביצה, אלא שמים רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות ואז תוספות כמו בפיצה: גבינה,מוצרלה,תירס,זיתים ,פטריות ....
- מברישים את הטורטיות הממולאות והמקופלות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים ב -190 מעלות בערך 20 דקות להשחמה.
אופן הכנה מילוי בשר:
- כ - 500 גרם בשר בקר טחון מספיקה ל - 20 עד 25 לחמניות.
- שמים שמן זית במחבת, מטגנים בצל אחד גדול קצוץ דק להזהבה
- מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר, רבע משאירים בצד, ומטגנים תוך כדי ערבוב להשחמה
- מתבלים לפי הטעם: מלח, פלפל, שום כתוש, פפריקה מתוקה, כמון, בהרט, ראס אל חנות או תבלין אחר שאתם אוהבים לבשר
- מוסיפים 2 עגבניות קצוצות, בודקים ומתקנים תיבול, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מכבים את האש ומצננים
- כשהבשר מתקרר מוסיפים את הרבע כמות שהשארנו בצד ומערבבים היטב
אופן הכנה במילוי גבינה:
- מערבבים ביחד את הגבינות והביצה , טועמים ואם צריך מוסיפים מעט מלח ופלפל (תלוי במליחות הגבינות)
- בקערה קטנה טורפים ביצה עם קצת חלב, מניחים את טורטיה ומברישים אותה בביצה טרופה, לאחר מכן שמים כ - 3 כפות מתערובת הגבינה, מגלגלים כשליש מהטורטיה- מקפלים קצוות פנימה (כדי שהגבינה לא תנזל כולה החוצה) ומגלגלים עוד גלגול לסגירה.
- מניחים את הטורטיה בתבנית עם הפתח כלפי מטה.
- מברישים את הטורטיות המגולגלות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים ב - 190 מעלות בערך 20 דקות עד שהטורטיות שחומות והגבינה נמסה.
שאלות נפוצות: מתכון טורטיות ממולאות
מה את ממליצה לבחור? הכל טעים! תבחר לפי הטעם האישי שלך! |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון טורטיות ממולאות
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Riki Cohen Wandratsch
תודה על המתכון, באופן עקרוני האם מתאים רוטב פטריות על טורטיה, או רוטב אחר?
אני רוצה שדרוג מנה ראשונה לארוע?
היי שרית,
אם את מכינה עם מילוי בשר, רוטב פטריות יהיה מצוין.
לגבי הגבינות, אפשר רוטב עגבניות קליל, אפילו עגבניות מגורדות יעשו את העבודה.
בהצלחה!
הי, הכל נראה טעיםםםם.
לא מוצאת את שיטת המילוי לבשר…מגלגלים כמו הגבינה? או שיטה אחרת( לחמניות)?
תוגה מראש…
היי רינת,
מגלגלים את כל סוגי הטורטיות באותה שיטה.
בהצלחה 🙂
משנה אם הטורטיות מקמח מלא ולא חיטה ?
היי עליזה,
ממש לא, בהצלחה 🙂
זה עם טורטיות גדולות או קטנות?
היי מירה!
טורטיות קטנות.
בהצלחה 🙂
אני רוצה לעשות מילוי של תפוא ובצל מטוגן,איזה תיבול את מציעה
וגם פטריות ובצל איזה תיבול
וכמה תפוא ובצל צריך ל 14 טורטיות
תודה
היי מירה!
מבחינת התיבול, היינו הולכים על מלח, פלפל, אבקת בצל, אבקת שום, כורכום. לא ממליצים על אבקת מרק עוף רגילה, אלא אם כן יש לך גישה לאבקת מרק עוף איכותית.
לגבי התפו"א, אנחנו מעריכים שתצטרכי כארבעה בגודל בינוני.
בהצלחה 🙂
כמה תפוא ל14 טורטיות?
היי מירה!
כ-4 תפו"א בינוניים.
בהצלחה 🙂
למה לא רשום פה איך מכינים את הבצק של הטורטיה?
היי דיאנה!
המתכון הזה הוא של המילויים, הטורטיה היא קנויה.
בהצלחה 🙂