מגולגלות אגוזים פריכות עם נס קפה
במילוי נס קפה ארומטי, שוקולד נימוח, או ממרח תמרים מתקתק – אין סיכוי שלא תרצו להכין מגולגלות אגוזים פריכות בחג, בשבת, או בסתם יום של חול לפתיחת בוקר טעים.
ההכנה קלילה, החומרים זמינים בכל בית, והקפה כבר מחכה שתוציאו את העוגיות הנהדרות הללו מהתנור ותתענגו על ביס שיתגלגל לכם על הלשון בטעם פריך ועשיר
למה באמת כדאי לכם: מגולגלות אגוזים פריכות
- הכנה קלילה, חומרים זמינים בכל בית, טעים ונימוח
- ביס מענג שיתגלגל לכם על הלשון בטעם פריך ועשיר
- ניתן לגוון במילויים שונים וטעימים – נס קפה ארומטי, שוקולד נימוח, או ממרח תמרים מתקתק
שורה תחתונה: טעמים עזים, מתוקים, פריכים, מושלמים לשבת, חג, שבת וכל יום עם הקפה החם של הבוקר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
הקפה כבר מחכה…
שנתחיל להכין מגולגלות אגוזים פריכות?
מגולגלות אגוזים פריכות עם נס קפה
המצרכים
לבצק:
- 3-4 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 200 גרם חמאה
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
למלית:
- 1 כפות שמן
- 2 כפות נס קפה
- 4 כפות סוכר
- 1 כוס אגוזים חתוכים
אופן ההכנה
- לשים את כל חומרים הבצק יחד וממתינים 10 דקות
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ולשים עוד קצת עם מעט קמח, פותחים כל עיגול לאורך עם מערוך
- מערבבים היטב את חומרי המלית, ומורחים על כל עיגול בעזרת כפית ומפזר באופן שווה אגוזים קצוצים
- מגלגלים לרולדה, מניחים על התבנית ויוצרים חיתוכי זיגזג. מכניסים לתנור לכ-35 דקות ב-190 מעלות
- מוציאים, חותכים בזיגזג ומפזרים אבקת סוכר
הערות וטיפים
- במקום מילוי נס קפה ניתן להחליף במילוי ממרח תמרים, או ממרח שוקולד מתוק וטעים
שאלות נפוצות: מגולגלות אגוזים פריכות
מזה חיתוך זיגזג? הכוונה לסכין? |
אפשר למלא בממרח תמרים? |
אפשר להוסיף קצת קמח, אם צריך? |
אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מקור: בלה שליו. מוזמנים לעקוב
אם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
היי שרה!
בוודאי שאפשר, באותה הכמות.
בהצלחה רבה 🙂
היי,
הכמות הרשומה במילוי היא לארבע רולדות?
היי צליל 🙂
אכן כן. בהצלחה!
יש טיות בכתבה
כשפותחים את המתכון לעוגיות עולה מתכון לפריטטה!!! בכל דרך שהיא
עובדים על לתקן בהקדם תודה תירזה
גם לי , באסה , תכננתי להכין …
היי אתי!
סידרנו את התקלה 🙂
אנא יידעי אותנו אם את עדיין לא מצליחה לראות את המתכון.
היי תירזה!
סידרנו את המתכון. אם את עדיין לא מצליחה לראות אותו, אנא כתבי לנו כאן 🙂
השמן שמוזכר במילוי נס קפה.. זה שמן זית? שמן קוקוס? איזה שמן?
היי מירב!
שאלה חשובה, סליחה שהמתכון לא ברור מספיק.
את יכולה להשתמש בכל שמן שאת רוצה.
אם מעניין אותך, אז ההמלצה שלנו באפייה, במיוחד כשמדובר בחום גבוה כמו 190 מעלות, היא להשתמש בשמן אבוקדו או חמאה מזוקקת.
שמן קוקוס מתאים מאוד לחום גבוה, אבל אנחנו חייבים לציין באותה נשימה שהשימוש בו שנוי במחלוקת (אפשר למצוא על כך מידע בגוגל, אנחנו לא רוצים להיכנס לענייני רפואה מפני שאין לנו סמכות לעשות זאת).
לא ברור כיצד לחתוך בזיגזג?
למרוח ביצה לפני האפייה ?
אפשר אך זה לא הכרחי. בהצלחה!
הייתי מתה להכין כזה.
המתכון לא מובן בכלל… לא בטוחה שהבנתי מה צריכה להיות צורת הבצק ואיך הוא מתגלגל לרולדה.
בכללי אין לי ממש ידע באפיה וכו.
לא הבנתי איך מערבבים את הבצק? צריך להמיס את החמאה?
היי אלמוג, בבקשה מתכון פשוט ומפורט לבצק פריך שכולל גם סרטון הכנה, שיעזור לך להבין את עקרונות העוגיות האלה ואז תוכלי לנסות מתכונים מתקדמים יותר, בבקשה:
בצק פריך – לימור ארצי