|

מגולגלות אגוזים פריכות עם נס קפה

ההכנה קלילה, החומרים זמינים בכל בית, והקפה כבר מחכה לעוגיות המגולגלות הנימוחות האלה, שמייד כשייצאו מהתנור יחטפו בשניות ויגלגלו לכם על הלשון טעם פריך, עשיר וממכר
בהשראת: בלה שליו
עדיין אין דירוגים
עוגיות מגולגלות נס קפה

במילוי נס קפה ארומטי, שוקולד נימוח, או ממרח תמרים מתקתק – אין סיכוי שלא תרצו להכין מגולגלות אגוזים פריכות בחג, בשבת, או בסתם יום של חול לפתיחת בוקר טעים.

ההכנה קלילה, החומרים זמינים בכל בית, והקפה כבר מחכה שתוציאו את העוגיות הנהדרות הללו מהתנור ותתענגו על ביס שיתגלגל לכם על הלשון בטעם פריך ועשיר

 
 

ספר המתכונים של בלה שליו

מגולגלות אגוזים פריכות

 

למה באמת כדאי לכם: מגולגלות אגוזים פריכות

  • הכנה קלילה, חומרים זמינים בכל בית, טעים ונימוח
  • ביס מענג שיתגלגל לכם על הלשון בטעם פריך ועשיר
  • ניתן לגוון במילויים שונים וטעימים – נס קפה ארומטי, שוקולד נימוח, או ממרח תמרים מתקתק

שורה תחתונה: טעמים עזים, מתוקים, פריכים, מושלמים לשבת, חג, שבת וכל יום עם הקפה החם של הבוקר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

הקפה כבר מחכה…
שנתחיל להכין מגולגלות אגוזים פריכות? 

 

עוגיות מגולגלות נס קפה

מגולגלות אגוזים פריכות עם נס קפה

ההכנה קלילה, החומרים זמינים בכל בית, והקפה כבר מחכה לעוגיות המגולגלות הנימוחות האלה, שמייד כשייצאו מהתנור יחטפו בשניות ויגלגלו לכם על הלשון טעם פריך, עשיר וממכר
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: בלה שליו

המצרכים

לבצק:

  • 3-4 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

למלית:

  • 1 כפות שמן
  • 2 כפות נס קפה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס אגוזים חתוכים

אופן ההכנה

  • לשים את כל חומרים הבצק יחד וממתינים 10 דקות
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ולשים עוד קצת עם מעט קמח, פותחים כל עיגול לאורך עם מערוך
  • מערבבים היטב את חומרי המלית, ומורחים על כל עיגול בעזרת כפית ומפזר באופן שווה אגוזים קצוצים
  • מגלגלים לרולדה, מניחים על התבנית ויוצרים חיתוכי זיגזג. מכניסים לתנור לכ-35 דקות ב-190 מעלות
  • מוציאים, חותכים בזיגזג ומפזרים אבקת סוכר

הערות וטיפים

  • במקום מילוי נס קפה ניתן להחליף במילוי ממרח תמרים, או ממרח שוקולד מתוק וטעים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 


שאלות נפוצות: מגולגלות אגוזים פריכות

מזה חיתוך זיגזג? הכוונה לסכין?
חיתוך עדין לאורך הרולדה, אפשר להיעזר במסרק חיתוך קטן שניתן להשיג בחנויות כלי בית

אפשר למלא בממרח תמרים?
כן, ניתן למלא במה שאוהבים

אפשר להוסיף קצת קמח, אם צריך?
מניסיון רצוי להתחיל עם 3 כוסות קמח. מערבבים תערבבי ואם הבלילה עדיין רכה– אפשר להוסיף עוד כוס קמח

אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה?
כן

 

 מגולגלות אגוזים פריכות
צילום: בלה שליו

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

Similar Posts

16 Comments

  1. יש טיות בכתבה
    כשפותחים את המתכון לעוגיות עולה מתכון לפריטטה!!! בכל דרך שהיא

      1. היי אתי!
        סידרנו את התקלה 🙂
        אנא יידעי אותנו אם את עדיין לא מצליחה לראות את המתכון.

    1. היי תירזה!
      סידרנו את המתכון. אם את עדיין לא מצליחה לראות אותו, אנא כתבי לנו כאן 🙂

    1. היי מירב!
      שאלה חשובה, סליחה שהמתכון לא ברור מספיק.
      את יכולה להשתמש בכל שמן שאת רוצה.
      אם מעניין אותך, אז ההמלצה שלנו באפייה, במיוחד כשמדובר בחום גבוה כמו 190 מעלות, היא להשתמש בשמן אבוקדו או חמאה מזוקקת.
      שמן קוקוס מתאים מאוד לחום גבוה, אבל אנחנו חייבים לציין באותה נשימה שהשימוש בו שנוי במחלוקת (אפשר למצוא על כך מידע בגוגל, אנחנו לא רוצים להיכנס לענייני רפואה מפני שאין לנו סמכות לעשות זאת).

  2. הייתי מתה להכין כזה.
    המתכון לא מובן בכלל… לא בטוחה שהבנתי מה צריכה להיות צורת הבצק ואיך הוא מתגלגל לרולדה.
    בכללי אין לי ממש ידע באפיה וכו.
    לא הבנתי איך מערבבים את הבצק? צריך להמיס את החמאה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements