עוגת קרמבו לפסח שחובה להכין
עוגת שוקולד קרמבו רכה וטעימה, קלה להכנה וכשרה לפסח!
למי שלא מכיר שיפגוש את עוגת המושלמת לפסח. עוגת קרמבו לפסח שהכי קל להכין.
מכינים מ-3 שכבות של עונג שוקולדי עם מלית קצפת רכה ומלטפת, יוצאת טעימה ורכה.
מתכון קל וברור שכל אחד יכול להכין ולקבל עוגה חגיגית לפסח שחייבים להכין לפחות פעם אחת בחג, ואז לפינוק ליד קפה.
קבלו גם בונוס, אפשר להכין גם גרסה חלבית וגם פרווה.
ציוד
1 תבנית עגולה 28
1 קערה חסינת חום
1 כוס זכוכית לשתייה קרה
המצרכים
לעוגת קרמבו
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג שוקולד
- 1 שקית אבקת אפייה
למילוי
- 2 שמנת מתוקה (אפשר גם צימחית לפרווה)
- 2 כפות סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
לקרם שוקולד חלבי
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 100 ג' שוקולד מריר
לקרם שוקולד פרווה
- 100 ג׳ שוקולד מריר
- 25 ג׳ מחמאה
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- קודם נתחיל בהכנת התחתית : נקציף חלבונים וסוכר יחד, נוסיף את החלמונים ונקציף עוד כמה שניות.
- נוסיף פודינג ואבקת אפייה ונקפל בעדינות
- נחמם תנור ל 180.
- ניקח תבנית עגולה 28 ונשמן אותה, ניצוק את התערובת לתבנית ונאפה כ – 15-20 דקות.
- נוציא ונצנן
- נכין את המילוי : נקציף הכול יחד לקרם חלק ויציב ולצקת על העוגה.
- נעבור לקרם שוקולד : בקערה חסינת חום נכניס את השמנת והשוקולד למיקרוגל בפולסים קצרים.
- נצנן מעט ( כמה דקות ) ניצוק על העוגה בעדינות ונקרר.
- לקרם שוקולד פרווה – נמיס יחדיו את כל מצרכי הקרם ויוצקים מעל לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת קרמבו לפסח
לצקת את הגנאש כשהוא חם או לתת לו להתקרר?
לתת לו להתקרר טיפה. |
אפשר להקפיא את העוגה? זה לא הורס את המרקם?
חותכים לקוביות לפני כן ואז אפשר ויצא טוב. |
מקציפים אחרי שמיישרים על העוגה לקרר שעה במקרר או בחוץ? והגנאש לתת לו טיפה להתקרר בחוץ ואח"כ למקרר? אחרי הקרם לקרר שעה במקרר ואז לצקת את קרם השוקולד מעל. |
אם אין לי פודינג שוקולד לבסיס העוגה אפשר להשתמש בפודינג ווניל ולהוסיף שוקולד מומס? להוסיף ל פודינג וניל 1 כף קקאו. |
כמה דקות אני צריך להקציף את החלבונים עם הסוכר לפני שאני שם את החלמונים ?
היי אלי,
מקציפים עד שנוצר קצף אחיד ויציב.
בהצלחה
בוקר טוב,
באיזה גודל של ביצים צריך להשתמש? M אן L?
תודה מראש
חג שמח
הבסיס לא יוצא אפוי
הכנתי כמו שכתוב
השכבה העליונה נאפית והבלילה בפנים לא נאפית נשארת מימית
מה הסיבה?
היי, כדי שהבסיס יצא אפוי יש להכניס אותו לתנור 15-20 דקות כמצויין מעלה באופן הכנה, בהצלחה בפעם הבאה!
אפשר להכין בתבנית מלבנית? אם כן איזה גודל
אפשר בתבנית מלבנית בגודל בינוני, בהצלחה!