עוגת קרם בוואריה של פעם

עוגת קרם בוואריה שתחזיר לכם לחך טעמים שכבר ממזמן שכחתם… בגרסה מעודכנת ומשוכללת לשנת 2022 ( ויתרנו על חלבונים) כי כולנו כבר יודעים שאם רוצים להשאיר מתכון באופנה , צריך לשדרג אותו מדי פעם ולעיתים תכופות – לכן עוגת קרם בוואריה לא הולכת לשום מקום , ומוכיחה לנו שהיא כאן כדי להישאר ובגדול!
עוגה עם קרם בוואריה ומעליו שוקולד נוזלי ואגוזים קצוצים , כשתטעמו אותה ותיקחו ביס, תבינו שכל ההכנות המוקדמות שלה משתלמות בהחלט! ובנוסף הבאנו לכם גם סרטון שמסביר היטב את שלבי ההכנה כך שאנחנו נוודא שלא יהיה סיכוי שהמתכון יתפקשש לכם בתהליך ההכנה! ואם אתם בכל זאת חוששים להכין , תדעו שבסך הכל מדובר בעוגה קלאסית ביותר עם שדרוג קטן , כך שלמרות ההכנות המוקדמות המתכון קטן עליכם!
ספר המתכונים של סילביה פינוקים מהמטבח שלי

למה באמת כדאי לכם: בוואריה
-
נוסטלגית: עוגת קרם בוואריה בדיוק כמו של פעם!
-
קלאסית: עוגה קלאסית ביותר , כך שהמתכון נשאר בדיוק אותו דבר רק עם שדרוג קטן!
-
סרטון הכנה: סרטון הכנה שיעבור איתכם על כל שלב ושלב בדקדקנות!
-
גם בפסח: מלכת העוגות הנוסטלגיות חייבת להיות גם בחג הפסח!
שורה תחתונה: עוגת קרם בוואריה טעימה עם שוקולד חם ונוזלי עם פצפוצי אגוזים , מה נותר עוד לבקש?!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

עוגת קרם בוואריה של פעם
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 1 שקית ג'לטין (14 גרם ג'לטין)
- ¼ כוס מים (קרים)
- 4 חלמונים
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 מכלי שמנת מתוקה (כל אחד 250 מ"ל)
- 3 שקיות סוכר וניל (כל אחת 10 גרם)
- 100 גרם שוקולד (מריר)
- 25 גרם חמאה
- שמנת צמחית (למתכון פרווה)
אופן ההכנה
שלב 1 :
- בקערה נפזר : 1 שקית ג'לטין ( 14 ג' ג'לטין ), 1/4 כוס מים קרים!
- ולהניח בצד ל 10 ד' עד להתקשות
שלב 2 :
- לקערה גדולה - 4 חלמונים, 1 כוס סוכר
- נקציף עד שנגיע לתערובת תפוחה ובהירה
- להניח בצד
שלב 3 :
- לסיר מעל אש גלויה (אש בינונית ), 2 כוסות חלב , 1 כפית תמצית וניל
- ולהביא לרתיחה
שלב 4 :
- להעביר 1 כוס מהחלב החם לתערובת החלמונים
- ולערבב מיד עם מטרפה לאיחוד
- ולהעביר את התערובת חזרה לסיר לערבב כל הזמן על אש בינונית כ 5 ד׳
- אסור שזה יגיע לרתיחה לכן להוריד מהאש ולסנן את התערובת לקערה ולהניח בצד - עד שיגיע ל-80 מ' = טמ' החדר.
שלב 5 :
- לחמם את הג'לטין כ 15 שניות במיקרוגל למרקם נוזלי ולהעביר לתערובת החלמונים
- ולערבב מיד עם מטרפה היטב לאיחוד
שלב 6:
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה להקציף : 2 מכלי שמנת מתוקה, 3 שקיות סוכר וניל, לקצף במרקם יוגורט - חשוב!
שלב 7:
- להפעיל את המיקסר במהירות הכי נמוכה ולמזוג בזרם דק את תערובת החלמונים - עד לאיחוד לא יותר מידי!
- לצקת את התערובת לתוך תבנית 20*30 מלבנית או עגולה 26 ולכסות היטב למעלה
- ולקרר למינימום 8 שעות .
שלב 8 - קישוט:
- רוטב שוקולד : לשים בתוך קערה 100 ג׳ שוקולד מריר , 25 ג׳ חמאה, 1/3 כוס חלב
- להמיס בפולסים קצרים במיקרוגל לתערובת חלקה ומבריקה ולצקת מעל העוגה
- ולפזר מעל אגוזים קצוצים גס
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: בוואריה
אין צורך באפייה? אין צורך |
חייב להכין את העוגה יומיים קודם? כן |

הכנתי יצא פצצה מאוד טעים ובאמת כמו פעם
מאוד חיפשתי תמתכון במרקם הזה
כדאי להכין
היי מנאר,
איזה יופי, כיף לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים נהדרים ישירות אלייך כל יום!
ערב טוב
את מהממתתתתת ?
ממש כייף לשמוע אותך וללמוד ממך מתכונים.
תודה רבה והמשך ערב טוב