כנאפה! הקינוח המושלם – מתיקות שלא מהעולם הזה עם שילוב גבינת עזים קטלנית, אין יותר טעים מזה!
תודה ענקית ל ירדנה ג'אנח על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.

כנאפה

מצרכים – כנאפה אסלית

200 גרם שערות קדאיף ,
100 גרם חמאה ,
2 כפות אבקת סוכר,
200 גרם גבינת ריקוטה עזים (לא מלוחה)
200 גרם גבינת פטה עזים,
50 גרם מוצרלה מגורדת,
פיסטוק חלבי טחון
אפשרי: צבע מאכל כתום (לצורך הכתום ערבבתי צבע מאכל אדום וצהוב עם מעט חמאה מומסת)
להכנת הסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס מים
כף לימון
מספר טיפות מי ורדים מאזהר

אופן הכנה – כנאפה אסלית
להכנת הסירופ:

  1. מרתיחים את המים עם הסוכר
  2. כאשר הסוכר נמס מנמיכים את הגז ולבשל עוד 10 דקות
  3. מוסיפים את הלימון
  4. כשמתקרר מוסיפים את מי הורדים.

    כנאפה

להכנת שערות הקדאיף:

  1. פותחים את השערות ומפזרים את האבקת סוכר
  2. ממיסים את החמאה ומפזרים על השערות ולטבול אותם טוב בחמאה
  3. להמיס מעט חמאה להוסיף צבע מאכל, ומפזרים מעל השערות קדאיף
  4. מערבבים  טובטוב עם היד שהחמאה והצבע יצפה את כל השערות
  • במקביל מגרדים את כל הגבינות בקערה ומערבבים היטב
  • מחמים מחבת ועל אש בינונית שוטחים שכבה של שערות הקדאיף הטבולות מאחדים אותם צמוד (לא שכבה עבה)
  • מטגנים כ 15 דקות בערך עם השגחה שלא ישרף
  • לוקחים צלחת הופכים ומחזירים למחבט לטיגון הצד השני
  • כאשר מסיימים עם החלק הראשון עושים עוד חלק אותו הדבר רק שמשאירים אותו במחבת
  • אחרי שהפכנו אותו שמים מהגבינות שגרדנו עם רווח מהשוליים ולכסות בחלק השני שעשינו בהתחלה ולהמשיך לטגן על אש בינונית
  • שוב להצמיד צלחת למחבת ולהפוך לצד שני .
  • כאשר הגבינה מותכת באמצע להוריד מהגז לפזר מהסירופ שהכנו ולפזר מעל פיסטוק מושלם וטעים
  • טיפ – גבינת עיזים זה סוד הכנאפה אז ניתן להשתמש באיזה שרוצים מבחינת גבינות עזים.
  • למי שלא מצלחי למצוא את האטריות – ככה נראית האריזה  לחצו כאן
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
 
כנאפה

 

  • הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
  • אנשים מחפשים גם :

כנאפה גבינה
כנאפה מתכון ערבי
כנאפה אהרוני
כנאפה בתנור
כנאפה קרין גורן
כנאפה עם גבינת ריקוטה
כנאפה מתכון קל
כנאפה מקור
 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *