| | |

פשטידת ירקות ותפוחי אדמה קלה

15 דקות ולתנור: פשטידת ירקות ותפוחי אדמה פרווה בקערה אחת! קלילה, טעימה, בריאה ובעיקר מפנקת!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
פשטידת ירקות

אם אתם בדיוק מתחת לשמיכות ומחפשים מנה מחממת לחורף , קלה להכנה ובעיקר טעימה – כנראה שהגעתם למקום הנכון! 

בחורף הקר רובנו מחפשים מתכונים קלים ומחממים, כך שאם יש לכם במקרה 15 דקות פנויות אל תבזבזו אותן, רוצו להכין את פשטידת הירקות הזו. ואל דאגה מדובר במתכון פרווה וצמחוני כמובן, כך שאם אתם שומרי כשרות או חיים אורח חיים צמחוני – גם אתם תוכלו ליהנות מהמנה הטעימה!

פשטידת ירקות ותפוחי אדמה קלה להכנה טעימה ומזינה – מתאימה לחורף הישראלי הקר! את המנה תוכלו לאכול כתוספת למנה עיקרית או להפוך אותה למנה עיקרית משביעה ביותר. בנוסף אם אתם לא מחבבים את כל סוגי הירקות,  תוכלו להכניס לתוך הפשטידה איזה סוגי ירקות שתרצו לבחירתכם… 

ואיך אפשר לוותר על תמונה? אז מכיוון שהמנה יפה גם מבחוץ וגם מבפנים, מומלץ לחתוך אותה ורק אז לצלם – כדי לקבל את התמונה המושלמת! 

 

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

פשטידת ירקות
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: פשטידת ירקות

  • הכי בריא ומזין שיש: שלל ירקות והמרכיבים במנה נותנים בוסט של ויטמנים וחלבונים !
  • מהיר להכנה: לא יותר מרבע שעה! (כולל שטיפת כלים).
  • פרווה וצמחוני : אם אתם שומרי כשרות או צמחוניים המתכון הזה מתאים בול בשבילכם!
  • חורף חם: מאכלים חמים בחורף קריר הם מצרך חשוב ביותר!
שורה תחתונה: זאת פשטידת הירקות הכי טעימה, מזינה, בריאה ומנחמת לחורף הקריר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פשטידת ירקות

פשטידת ירקות ותפוחי אדמה קלה

15 דקות ולתנור: פשטידת ירקות ותפוחי אדמה פרווה בקערה אחת! קלילה, טעימה, בריאה ובעיקר מפנקת!
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
לדרג
כמות 5 סועדים
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour
סה״כ זמן: 1 hour 15 minutes
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

תבנית קוטר 26 ס״מ

המצרכים

מצרכים:

  • 3 תפוחי אדמה
  • ½ חבילה לקט ירקות (קפואים, גזר,שעועית ירוקה וכו, כ-400 גרם)
  • חופן כוסברה (קצוצה)
  • חופן שמיר (קצוץ)
  • חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • 4 ביצים
  • ½ כוס קמח תופח (מנופה)
  • ½ כוס שמן

תבלינים:

  • כפית מלח
  • כפית מרק עוף
  • מעט פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • מעט אגוז (מוסקט)

אופן ההכנה

  • את התפוחי האדמה נרתיח ונמעך לפירה ,את שאר הירקות נחלוט במים רותחים ל 10 דקות ונסנן היטב.
  • מעבירים למסננת ומסננים את הירקות מנוזלים.
  • נוסיף את שאר המרכיבים
  • מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית עגולה שמתאימה לתנור (אפשר חד פעמית)
  • אופים על 180 מעלות כד הפשטידה משחימה ומקבלת צבע יפה.(כ-35 דקות)

הערות וטיפים

בפשטידת ירקות תוכלו לשים את הירקות שאתם אוהבים לבחירתכם ולטעמכם האישי! 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פשטידת ירקות

אפשר להכין מהמתכון לביבות תפוחי אדמה?
לא, לא ניתן להפוך את הפשטידה ללביבות.

לא נורא שהשתמשתי בקמח רגיל?
בעיקרון, ללא קמח תופח, תצא פשטידה נמוכה ומעט דחוסה אך עדיין טעימה.
 

הבמה כולה שלכם:

"עכשיו יצא מהתנור פשטידת לקט ירקות…"

ורד מגן

פשטידת ירקות
צילום: ורד מגן

 

"הכנתי פשטידת ירקות , מתכון מעולה"

רותי חקון

פשטידת ירקות
צילום: רותי חקון
 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אילנית בניזרי | גם בדף שלה: מולטי קיצ'ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri

Similar Posts

One Comment

  1. היי, לא הבנתי מאיפה הקישוא, הגזר והבצל. זה במקום הלקט, או בנוסף? על איזה לקט מדובר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?