פשטידת ירקות ותפוחי אדמה קלה
אם אתם בדיוק מתחת לשמיכות ומחפשים מנה מחממת לחורף , קלה להכנה ובעיקר טעימה – כנראה שהגעתם למקום הנכון!
בחורף הקר רובנו מחפשים מתכונים קלים ומחממים, כך שאם יש לכם במקרה 15 דקות פנויות אל תבזבזו אותן, רוצו להכין את פשטידת הירקות הזו. ואל דאגה מדובר במתכון פרווה וצמחוני כמובן, כך שאם אתם שומרי כשרות או חיים אורח חיים צמחוני – גם אתם תוכלו ליהנות מהמנה הטעימה!
פשטידת ירקות ותפוחי אדמה קלה להכנה טעימה ומזינה – מתאימה לחורף הישראלי הקר! את המנה תוכלו לאכול כתוספת למנה עיקרית או להפוך אותה למנה עיקרית משביעה ביותר. בנוסף אם אתם לא מחבבים את כל סוגי הירקות, תוכלו להכניס לתוך הפשטידה איזה סוגי ירקות שתרצו לבחירתכם…
ואיך אפשר לוותר על תמונה? אז מכיוון שהמנה יפה גם מבחוץ וגם מבפנים, מומלץ לחתוך אותה ורק אז לצלם – כדי לקבל את התמונה המושלמת!
למה באמת כדאי לכם: פשטידת ירקות
- הכי בריא ומזין שיש: שלל ירקות והמרכיבים במנה נותנים בוסט של ויטמנים וחלבונים !
- מהיר להכנה: לא יותר מרבע שעה! (כולל שטיפת כלים).
- פרווה וצמחוני : אם אתם שומרי כשרות או צמחוניים המתכון הזה מתאים בול בשבילכם!
- חורף חם: מאכלים חמים בחורף קריר הם מצרך חשוב ביותר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
פשטידת ירקות ותפוחי אדמה קלה
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 3 תפוחי אדמה
- ½ חבילה לקט ירקות (קפואים, גזר,שעועית ירוקה וכו, כ-400 גרם)
- חופן כוסברה (קצוצה)
- חופן שמיר (קצוץ)
- חופן פטרוזיליה (קצוצה)
- 4 ביצים
- ½ כוס קמח תופח (מנופה)
- ½ כוס שמן
תבלינים:
- כפית מלח
- כפית מרק עוף
- מעט פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- מעט אגוז (מוסקט)
אופן ההכנה
- את התפוחי האדמה נרתיח ונמעך לפירה ,את שאר הירקות נחלוט במים רותחים ל 10 דקות ונסנן היטב.
- מעבירים למסננת ומסננים את הירקות מנוזלים.
- נוסיף את שאר המרכיבים
- מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית עגולה שמתאימה לתנור (אפשר חד פעמית)
- אופים על 180 מעלות כד הפשטידה משחימה ומקבלת צבע יפה.(כ-35 דקות)
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: פשטידת ירקות
אפשר להכין מהמתכון לביבות תפוחי אדמה? |
לא נורא שהשתמשתי בקמח רגיל?
בעיקרון, ללא קמח תופח, תצא פשטידה נמוכה ומעט דחוסה אך עדיין טעימה.
|
הבמה כולה שלכם:
"עכשיו יצא מהתנור פשטידת לקט ירקות…"
ורד מגן
"הכנתי פשטידת ירקות , מתכון מעולה"
רותי חקון
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
היי, לא הבנתי מאיפה הקישוא, הגזר והבצל. זה במקום הלקט, או בנוסף? על איזה לקט מדובר?