בורקס גבינה מבצק עלים ביתי
בצק עלים מדוייק להפליא, טעים ופשוט מנצח כמעט כל בורקס קנוי. המתכון הוא לא דיאטטי, ולא יכול להיות, אבל שווה כל ביס. (ועוד ביס!)
מתכון מנצח לבורקס גבינה מבצק עלים ביתי וטרי שמכינים ממש על המקום!
תתכוננו להפרד מבצק העלים הקנוי והקפוא מהסופרים, כי אחרי שתכינו את בצק העלים הזה, אתם פשוט תתמכרו אליו!
אזהרה! המתכון ממכר ביותר. תתכוננו להתמכר להכנה, לאפייה, לריחות, וכמובן לטעמים שאין להם תחליף. בורקס הגבינות הכי טעים שלכם הוא ממש כאן במתכון.
למה באמת כדאי לכם: בורקס גבינה
- כי אין כמו בצק של בית: מתכון מדהים לבורקס גבינה ביתי עם בצק עלים טרי טרי שמוכן אצלכם בבית.
- מה יותר ממכר מבורקס חם שיצא מהתנור ממש עכשיו? המתכון שיגמר הכי מהר.
- יותר בריא מכל בורקס קנוי אחר שתלכו לקנות.
- מה בעצם טעים יותר מבורקס חם עם גבינה רותחת מבפנים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
בורקס גבינה מבצק עלים ביתי
בצק עלים מדוייק להפליא, טעים ופשוט מנצח כמעט כל בורקס קנוי. המתכון הוא לא דיאטטי, ולא יכול להיות, אבל שווה כל ביס. (ועוד ביס!)
לדרג
ציוד
כוס למדידה - 250 מ"ל
המצרכים
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 1/2 כוס שמן
- 2.5 כוסות מים (לפעמים מספיק ¼2 כוסות מים. תלוי בסוג הקמח. לכן יש להוסיף את המים בהדרגה.)
- 1 כף מלח
- 3 חבילות חמאה/נטורינה/מרגרינה (200 גרם)
למילוי:
- 250 גרם גבינה צפתית פיראוס
- 350 גרם גבינת חמד
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
- 1 ביצה
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
הכנת הבצק
- ללוש את החומרים לבצק חלק.
- על משטח מקומח היטב לחלק את הבצק ל - 6 חלקים.
- לפתוח ולרדד כל חלק לעלה דק כמה שאפשר, למרוח מרגרינה או נטורינה או מחמאה או חמאה רכה מאד.
- לקפל את הצד הימני עד האמצע וכך גם את השמאלי. למרוח שוב נטורינה ולקפל למעלה עד האמצע ואותו הדבר מלמטה.
- למרוח שוב נטורינה ולקפל את הבצק שוב לחצי. לעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהעביר למקרר ל - 24 שעות.
- למחרת לפתוח שוב כל חלק לעלה דק ולמרוח נטורינה רכה ולחזור על תהליך הקיפול כמו בפעם הראשונה על משטח מקומח.
- להחזיר למקרר ל - 24 שעות נוספות.
ביום ההכנה:
- לערבב את כל מרכיבי המילוי יחדיו - הגבינות, הביצה ואגוז המוסקט.
- על משטח מקומח לפתוח כל חלק של הבצק לעלה לא דק אלא בעובי - 1.5 ס"מ בערך.
- לחתוך לריבועים, למלא כל ריבוע בגבינות, לקפל ולסגור היטב.
- למרוח ביצה ולפזר שומשום מעל.
- לאפות ב - 180 מעלות בטורבו עד הזהבה יפה.
הערות וטיפים
אפשר למלא בכל סוג גבינות שרוצים.
שימו לב כי לא ניתן להפוך את המתכון לדיאטתי יותר ולוותר על כמויות החמאה/נטורינה - אחרת הבצק לא יצא בצק עלים מוצלח.
שימו לב כי לא ניתן להפוך את המתכון לדיאטתי יותר ולוותר על כמויות החמאה/נטורינה - אחרת הבצק לא יצא בצק עלים מוצלח.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בורקס גבינה
האם אפשר להפחית בכמויות הנטורינה/חמאה? לא. אחרת בצק העלים לא יצא מוצלח. |
האם צריך להמיס את הנטורינה? לא, פשוט למרוח אותה ישירות על הבצק. |
אין בבצק שמרים/אבקת אפייה? לא, בבצק עלים אין שמרים או אבקת אפייה. |
הבמה כולה שלכם: רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"יצא מושלםםם. וואווווו אחד הבצקים. בצק נדיר . תודה לך "
אילנה חבטון
"הכנתי את הבצק שלך הוא 10!"
Silviya Gelbard Gil
"אני עשיתי מאותו הבצק. חבל על הזמן!"
מזל גיירו
"אילנה אלופה תודה מתכון מנצח של בצק עלים טעם מיוחד"
רותי טרבלסי
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב בדף: אילנה לוי מתכונים
האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן קנולה ומה הכמות?
היי משה!
אפשר להחליף באותה הכמות 🙂