מתכון לחמניות כוסמין טעים ובריא
מכירים את זה שאתם מחפשים את התחליף המושלם ללחם לבן, ובכל פעם קונים לחמים "בריאים" ומתאכזבים?
אז איזה כיף שאתם כאן! כי אלו ללא ספק הלחמניות כוסמין הכי טעימות, מספקות ובריאות שיש.
מתכון מנצח ללחמניות כוסמין בהכנה ביתית. מתכון הכי קל שיש, גם לעצלנים מביננו.
פתרון מושלם למי שרוצה לחסוך בקמח לבן, ולהמיר את הלחם בלחם בריא באמת, שכל כולו נאפה בבית!
למה באמת כדאי לכם: לחמניות כוסמין
-
לחם שהוא גם בריא וגם טעים: אנו יודעים שלמצוא לחם שהוא באמת בריא אך גם טעים זו משימה קשה מאוד, אז מזל שיש את הלחמניות כוסמין המעולות כדי לצלוח את המשימה ובגדול!
-
לחמניות קלות ומהירות להכנה: מתכון מאוד קל ומהיר, פשוט ונוח, גם לאלו שמתעייפים מהר.
-
לחמניות מושלמות שמתאימות לכולם: כיף לדעת שאנו שולחים את הילדים עם לחמנייה בריאה ביותר עם כל התוספות שהם הכי אוהבים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון לחמניות כוסמין טעים ובריא
המצרכים
- ½ קילו קמח כוסמין 70% מלא (של קמח הארץ - מצ"ב תמונה)
- כף גדושה סוכר חום כהה (או בהיר או סילאן)
- כף מלח
- כף שמרים יבשים
- 4 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
- ללוש הכל יחד לבצק רך ואחיד.
- לישה 8 דקות.
- אפשר להוסיף בסוף חצי כוס של תערובת גרעיני דלעת, חמניה, פיצוחים וכו'...
- להתפיח שעה.
- לעצב לחמניות ( הבצק דביק) למרוח ביצה ולפזר גרעיני חמניה ודלעת.
- להתפיח חצי שעה.
- לאפות 20 דקות ב190 מעלות.כמובן תנור שחומם מראש.
הערות וטיפים
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
הבצק יצא ממש דליל.
לא בצקי יותר כמו בלילה של עוגה.
הכפלתי את הכמות .
היי ציפי,
נשמח לעזור לפעם הבאה – את המים מוסיפים בהדרגה ועוצרים ממש לפני שהבצק נעשה דביק שכבר אי אפשר לעבוד איתו. אבל אם כבר שמנו את כל המים בבת אחת ונוצרה בלילה, מוסיפים קמח עד שמתחיל להתגבש גוש בצק חלק וגמיש.
בהצלחה ונשמח לעדכון 🙂
היי! לכמה לחלק את הבצק? זאת אומרת כמה לחמניות אמורות לצאת מהכמות?
היי הניה,
זה תלוי באיזה גודל את רוצה אותן, את יכולה כמובן להכין אותן בכל צורה ובכל גודל.
כאן במתכון יצאו כ-10 לחמניות.
בהצלחה 🙂
יש אפשרות להכין עם קמח כוסמין מלא ?
צריך להוסיף מים, שמן ?
כמה לחמניות יוצאות?
האם ניתן להכין מקמח כוסמין 100%? ולהוסיף נגיד חומץ תפוחים כדי לאוורר את הלחמניות ?
היי רונית 🙂
קמח כוסמין 100% עדיין יהיה דחוס יותר אפילו אם מוסיפים לו חומץ תפוחים. את בהחלט מוזמנת בכל זאת לנסות ולשתף אותנו איך יצא!