מתכון חלה לשבת מבריוש קלאסי
בטח שאלתם את עצמכם מה הופך חלה לשבת למוצלחת, מה גורם לאורחים שלכם לבקש את המתכון, ועוד יותר את הטיפים המוצלחים שבאים איתו!
אמנות הבצק מורכבת מטכניקות יחודיות רק לה. לא סתם קוראים לה אומנות… אם כמה שהיא יפה ומדהימה ככה היא יכולה להיות קשה ומצריכה המון סבלנות. מכיוון שתהליך הכנה הבצק יכול להיות ארוך ומתחיל עוד בלילה יום לפני – נוצרת אצלנו צפייה גדולה שמה משהו לא יתפקשש. לכן, הבאנו לכם מתכון עם טיפים מוצלחים כדי שהצפייה לא תהפוך לאכזבה.
חלה הבריוש מרשימה ביופייה היא גבוהה וניחנת במראה מוזהב מבחוץ ורכה מבפנים , אין ספק שהמראה שלה מושך את עיניי האנשים בחדר , וכל מה שנותר הוא רק לבצוע אותה. אז תאזרו מוטיבציה ותדעו ש"דברים טובים לוקחים זמן" ולפני שאתה בוצעים את החלה, אל תשכחו לצלם!
למה באמת כדאי לכם: חלה לשבת
- מרשימה ביופייה: צבעה המוזהב והרכות מבפנים לא יכול להיות יותר מזמין !
- כגודל הציפייה גודל ההצלחה: תהליך ההכנה הארוך נותן לנו בסוך תחושת סיפוק שאין כמותה!
- טעימה להפליא: אין סיכוי שהיא תישאר עד לשבוע הבא.
- חלת קודש: זוהי מצווה להכין חלה לכבוד שבת המלכה !
שורה תחתונה: זו ללא ספק החלה הכי מרשימה, יפה ובעיקר טעימה לסופ"ש ולכבוד שבת !
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
מא' עד ת' צפו בשלבי ההכנה?
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
מתכון חלה לשבת מבריוש קלאסי
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 550 גרם קמח לבן מנופה (רצוי קמח לחם)
- 10 גרם שמרים (יבשים)
- 90 מ״ל מים /חלב
- 300 גרם ביצים (5 ביצים L לערך)
- 50 גרם סוכר אינוורטי /דבש (אם אין אפשר סוכר לבן רגיל)
- 15 גרם מלח
- 250 גרם חמאה (חשוב שתהיה יציבה קרה, לא קרה מידי, קוביות קטנות)
- 2 חלמונים טרופים (+ מעט מים+ סילאן למריחה על החלה.)
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
שלב ראשון :
- בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את החומרים לפי הסדר הבא:
- חלב + ביצים , שמרים , סוכר אינוורטי.
- מערבלים עד שהשמרים נטמעים בנוזלים.
- מכניסים את הקמח ( מנופה ) ואת המלח מערבלים בתחילה מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד ( 5 דקות לערך) , לאחר מכן 5 דקות נוספות מהירות בינונית צריך להתקבל בצק גמיש .
שלב שני :
- מוציאים 2/3 מהבצק לקערה נפרדת. מוסיפים את קוביות החמאה ל-1/3 הבצק שהשארנו במיקסר ולשים במהירות איטית כ-5 דקות עד שכלל החמאה נטמעת בבצק. בשלב הזה מרקם הבצק מעט רטוב ודייסתי לא להילחץ.
שלב שלישי:
- מחזירים לקערת המיקסר את הבצק ששמנו בצד בקערה נפרדת ולשים הכל יחד כ-3 דקות לערך, הבצק יוצא מעט דביק , (לאחר התפחה ארוכה במקרר ניתן יהיה לעבוד איתו)
שלב רביעי :
- מעבירים לקערה ( ניתן להיעזר בקלף או חותכן בצק , מכסים עם ניילון נצמד ושומרים במקרר להתפחה איטית למשך הלילה.
שלב חמישי :
- יום למחרת מעבירים את הבצק למשטח מקומח , חותכים את הבצק ל6 חתיכות , כל חתיכה כ145 גרם לערך.
- ליצור כדורים, לכסות במגבת, לתת לבצק לנוח חצי שעה טמפ׳ חדר .
- ליצור מהכדור מעין נקניק לרדד באמצעות הידיים עד שמתקבלת רצועה ארוכה.( כל חלה היא רצועה אחת צירפתי סרטון הדרכה של הצורה מהפינטרסט) .
שלב שישי:
- שלב שישי: לאחר עיצוב הצורה – יש להבריש את החלה בביצה טרופה ולהניח להתפחה במקום מכוסה (לא להניח עליה שום דבר!) – אפשר בתנור כבוי.
שלב שביעי:
- בסיום התפיחה – מברישים בזהירות פעם נוספת עם תערובת הסילאן, מפזרים סוכר גבישי ומכניסים לתנור מחומם מראש ל180 מעלות, ברגע שמכניסים את החלה מורידים ל170 מעלות ואופים כ25 דקות. בתאבון
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: חלה לשבת
מה זה סוכר אינוורטי? סוכר שפירקו אותו בתהליך כימי (הוא מגיע בצורה של נוזל מעט צמיגי) הוא עדיף מסוכר לבן רגיל בעוגות או לחמים, אם את לא מוצאת אפשר דבש בדיוק אותה תוצאה |
רק עוד דבר אחד אחרון!
חלה לשבת מבצק בריוש
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Meri Kogan | מוזמנים לעקוב בעמוד האינסטגרם שלה.
אשמח לדעת אם ניתן להקפיא את הבריוש לאחר האפיה
או לחילופין להקפיא לפני האפיה?
היי דבורה! תודה על השאלה החשובה – מומלץ להקפיא בריוש לפני האפייה 🙂