עוגת שוקולד בחושה שילדים אוהבים
מתכון לעוגה הכי מושלמת שיש - עוגת שוקולד שכולם אוהבים.
הכי קלה להכנה, מהירה ובתוך 10 דקות כבר בתנור באפייה.
העוגה האהובה על כולם, מגדול ועד קטן.
10 דקות עבודה ויש לכם עוגה מופלאה. הפתרון הקסום כשהילדים מבקשים משהו מתוק!
עוגת שוקולד נדירה שילדים אוהבים במיוחד.הכל בקערה אחת, מהיר, קליל וכיפי להכנה, ערבוב וישירות לתנור.
העוגה שתהפוך לעוגה הקבועה בכל חגיגות ימי הולדת והגנים, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד.
ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד
- הכי קלה שיש: תוך 10 דקות יש לכן עוגת שוקולד מושלמת.
- עוגה שכולם אוהבים: מגדול ועד קטן! העוגה הכי טעימה שכולם אוהבים.
- מתאים למאפינס, עוגה, או עוגות אישיות לחלוקה.
- עוגה בחושה שוקולד פשוט מהממת שכיף לאכול ולהכין.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד בחושה שילדים אוהבים
מתכון לעוגה הכי מושלמת שיש - עוגת שוקולד שכולם אוהבים.
הכי קלה להכנה, מהירה ובתוך 10 דקות כבר בתנור באפייה.
העוגה האהובה על כולם, מגדול ועד קטן.
לדרג
ציוד
כוס מדידה - 240 מ"ל (או כוס חד פעמית חמה)
המצרכים
- 4 ביצים גדולות
- ¾ כוס סוכר (150 גרם)
- חבילה סוכר וניל
- ¾ כוס שמן
- כוס גדושה אבקה להכנת שוקו (שוקולית (140 גרם))
- 2 כפות קקאו לאפייה
- גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה (אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית)
- כוס קמח תופח (140 גרם או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה)
- חומרים לציפוי גנאש:
- 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
- ½ מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית (סה"כ 125 מ"ל))
- כף גדושה ממרח נוטלה (לא חייב)
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל 170 מעלות.
- בקערה גדולה שמים ביצים שלמות , סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט, מוסיפים בהדרגה שמן וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים אבקת שוקולית ,קקאו ושמנת חמוצה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
- שופכים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!
- בינתיים מכינים ציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, שופכים מעל השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב לתערובת חלקה.מוסיפים כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ומערבבים, מצננים בצד עד שהעוגה מוכנה.
- מוציאים את העוגה מהתנור מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים את הגנאש על העוגה החמימה, מצננים.
- את העוגה מקשטים במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו').
הערות וטיפים
**המתכון מתאים לתבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24 סמ" או בערך ל 12 מאפינס ?
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
קרדיט: ריקי כהן ונדראץ'
שאלות נפוצות:עוגת שוקולד
איך יוצרים את צורת הדמקה? אפשר לסמן עם סכין ריבועים ולמלא אותם עם הקישוט המתאים, אחד כן-אחד לא. |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!