Go Back
זנגולה

זנגולה בדבש קרנצ'י וטעים

זנגולה - שבלולי בצק קריסיפים, טבולים בסירופ סוכר, שמתפצפצים בפה. המאכל המפורסם ביותר לפורים ומושלם ביותר למי שרוצה להפתיע באירוח.
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
זמן הכנה: 1 hour 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 40 minutes
סוג: עוגיות, קינוח, קינוחים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

המצרכים

  • ½1 כוסות מים
  • ½1 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל (5 מ"ל, מעט.)
  • לטיגון:
  • 1 כוס שמן קנולה (240 מ"ל, כמות מוערכת)
  • סירופ הסוכר:
  • 1 כוס סוכר - כוס
  • 2 כוסות מים - 2 כוסות (240 מ"ל לכוס)
  • 1 כפית מיץ מלימון טרי
  • 1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה

  • לטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מצרכי הזינגולה יחד על מנת להכניס אוויר לבצק (הבצק נוזלי וזה בסדר - כך הוא צריך להיות).
  • להתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות עד שהוא מכפיל נפחו ונוצרות מלא בועות.
  • להוריד את האוויר מהבצק, שוב לטרוף ולהתפיח כ- 30-40 דקות נוספות.
  • להעביר חלק מהבצק לבקבוק לחיץ (ממנו נזלף אל תוך השמן החם).
  • לחמם שמן עמוק לטיגון.
  • לזלף אל תוך השמן החם שבלולי בצק ולטגן כדקה מכל צד.
  • להוציא את שבלולי הבצק המטוגנים על נייר סופג ולקרר. בזמן הזה להכין את סירופ הסוכר: להרתיח בסיר את כל המצרכים יחד ולבשל כ- 10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך וגוון צהבהב.
  • לטבול בסירופ הסוכר והנה לכם, זנגולה מטריפה.

הערות וטיפים

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בזינגולה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.