זנגולה - שבלולי בצק קריסיפים, טבולים בסירופ סוכר, שמתפצפצים בפה. המאכל המפורסם ביותר לפורים ומושלם ביותר למי שרוצה להפתיע באירוח.
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
זמן הכנה: 1 hourhr20 minutesmins
זמן בישול/אפייה: 20 minutesmins
סה״כ זמן: 1 hourhr40 minutesmins
סוג: עוגיות, קינוח, קינוחים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי
המצרכים
½1 כוסותמים
½1כוסותקמח לבן
2כפותשמרים יבשים
1כפיתתמצית וניל(5 מ"ל, מעט.)
לטיגון:
1כוסשמן קנולה(240 מ"ל, כמות מוערכת)
סירופ הסוכר:
1כוססוכר - כוס
2כוסות מים - 2 כוסות(240 מ"ל לכוס)
1כפיתמיץ מלימון טרי
1כפיתקורנפלור
אופן ההכנה
לטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מצרכי הזינגולה יחד על מנת להכניס אוויר לבצק (הבצק נוזלי וזה בסדר - כך הוא צריך להיות).
להתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות עד שהוא מכפיל נפחו ונוצרות מלא בועות.
להוריד את האוויר מהבצק, שוב לטרוף ולהתפיח כ- 30-40 דקות נוספות.
להעביר חלק מהבצק לבקבוק לחיץ (ממנו נזלף אל תוך השמן החם).
לחמם שמן עמוק לטיגון.
לזלף אל תוך השמן החם שבלולי בצק ולטגן כדקה מכל צד.
להוציא את שבלולי הבצק המטוגנים על נייר סופג ולקרר. בזמן הזה להכין את סירופ הסוכר: להרתיח בסיר את כל המצרכים יחד ולבשל כ- 10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך וגוון צהבהב.
לטבול בסירופ הסוכר והנה לכם, זנגולה מטריפה.
הערות וטיפים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בזינגולה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.