זנגולה בדבש קרנצ'י וטעים
ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי
למה באמת כדאי לכם: זנגולה
- הממתק הידוע של העדה העיראקית, טעים טעים עם הרבה סוכר ודבש, ועשוי מארבעה מרכיבים בלבד!
- מתאים בדיוק לחג פורים, מימונה או כל חגיגה אחרת..
- ממתק יפה כל כך שרק מלהסתכל עליו רוצים לטורף אותו.
- זכרונות של הילדות: יחזיר אותכם לילדות ולחגי הפורים בביתכם.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
זנגולה בדבש קרנצ'י וטעים
המצרכים
- ½1 כוסות מים
- ½1 כוסות קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית תמצית וניל (5 מ"ל, מעט.)
- לטיגון:
- 1 כוס שמן קנולה (240 מ"ל, כמות מוערכת)
- סירופ הסוכר:
- 1 כוס סוכר - כוס
- 2 כוסות מים - 2 כוסות (240 מ"ל לכוס)
- 1 כפית מיץ מלימון טרי
- 1 כפית קורנפלור
אופן ההכנה
- לטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מצרכי הזינגולה יחד על מנת להכניס אוויר לבצק (הבצק נוזלי וזה בסדר - כך הוא צריך להיות).
- להתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות עד שהוא מכפיל נפחו ונוצרות מלא בועות.
- להוריד את האוויר מהבצק, שוב לטרוף ולהתפיח כ- 30-40 דקות נוספות.
- להעביר חלק מהבצק לבקבוק לחיץ (ממנו נזלף אל תוך השמן החם).
- לחמם שמן עמוק לטיגון.
- לזלף אל תוך השמן החם שבלולי בצק ולטגן כדקה מכל צד.
- להוציא את שבלולי הבצק המטוגנים על נייר סופג ולקרר. בזמן הזה להכין את סירופ הסוכר: להרתיח בסיר את כל המצרכים יחד ולבשל כ- 10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך וגוון צהבהב.
- לטבול בסירופ הסוכר והנה לכם, זנגולה מטריפה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: זנגולה
איך מאחסנים וכמה זמן זה נשאר קריספי? |
האם הקורנפלור לסירופ? |
האם הסירופ אמור להיות חם? |
האם לכסות את הסיר עם מכסה בזמן הטיגון? |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"תודה להילה על המתכון והסבלנות להסביר. טעים מאוד."
Sharona Ofir
גולשת בפייסבוק
"עשיתי כמה פעמים. אליפות! מזלפים לתוך השמן צורה של ספירלה ואחכ טובלים בסירופ. טעים!"
Katty Sananes Levy
גולשת בפייסבוק
"פשוט מעדן! זנגולה בדבש. אני הגדלתי את הכמות ל 2 כוסות קמח"
שרה יוסף
מומחה בבישול ואפייה
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!