סלט חציל ועגבניות של אמא
הסלט המושלם של ערבוב מדויק ומאוזן של חציל מבושל ועגבניות מתקתקות שמביא לתוצאה של הסלט הכי טעים!
סלט עם טעמים של בית, זכרונות נעימים וטעם של המעדנים של אמא!
והשיא- החציל המדהים אפילו לא מטוגן מה שהופך את הסלט המדהים גם לבריא ומזין!
כמה פעמים רצינו להתענג על סלט חצילים ועגניות אך חששנו מכמויות השמן של טיגון החצילים?
אז הנה לכם סלט חצילים מושלם של אמא עם חציל אפוי! עם טעמים שמזכירים את הילדות ואת הבית, סלט החציל והעגבנייה המושלמת כתופסת או כסלט לצד ארוחה מזמינה ומגרה!
למה באמת כדאי לכם: סלט חציל ועגבניות
- סלט מהיר, בריא ומשביע!
- טעמים של בית, ילדות ומעורר זכרונות טעימים ומיוחדים.
- סלט פרשי, רענן, מגוון וקל להכנה.
- שילוב של סלט חצילים ועגבניות בצורה בריאה ומאוזנת, ללא טיגון מלא של החצילים ופשוט טעים!
שורה תחתונה: סלט חציל ועגבניות מושלם לכל בית, מתאים גם למי שמחפש איזון ובריאות עם טעמים נהדרים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סלט חציל ועגבניות של אמא
הסלט המושלם של ערבוב מדויק ומאוזן של חציל מבושל ועגבניות מתקתקות שמביא לתוצאה של הסלט הכי טעים!
סלט עם טעמים של בית, זכרונות נעימים וטעם של המעדנים של אמא!
והשיא- החציל המדהים אפילו לא מטוגן מה שהופך את הסלט המדהים גם לבריא ומזין!
לדרג
המצרכים
- 1 חציל
לרוטב-
- 1 פלפל גמבה
- 1 פלפל ירוק טרי מנוקה מגלעינים
- 6 שיני שום
- 4 כפות שמן
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 5 עגבניות
- כף גדושה פפריקה
- 2 כפיות מלח לימון
- 1 כפית גדושה סוכר
אופן ההכנה
בישול החציל:
- נרתיח מים בסיר גדול עמוק
- נחתוך 1 חציל מאורך ויפה יחד עם קליפתו לפרוסות ואז לקוביות קטנות
- נכניס את קוביות החציל אל הסיר ונבשל אותן בערך 40 דקות עד שהחציל מתרכך ומשנה צבעו
- נסנן ונניח בצד
הכנת הרוטב :
- בסיר עם 2 כפות שמן נטגן יחד עד הזהבה:
- 1 פלפל גמבה חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק טרי חריף מנוקה מגלעינים וחתוך לרצועות ( כמות הפלפלים לבחירתכם לפי מידת החריפות המועדפת)
- נוסיף 6 שיני שום פרוסות ונמשיך לטגן כמה שניות ( להיזהר שלא לשרוף אחרת השום יהפוך למריר)
- נוציא ונניח בצד
- אל אותו סיר נוסיף 4 כפות שמן+ 1 כפית שטוחה כורכום
- נחתוך 5 עגבניות גדולות ועסיסיות לקוביות קטנות ונוסיף אל הסיר.
- נטגן את העגבניות על להבה בינונית עד ריכוך מושלם וצימצום נוזלים ( המיץ של העגבניות יהפוך מעין מירקם ריבה )
- נוסיף אל הסיר כף גדושה פפריקה ו 2 כפיות שטוחות תבלין מלח לימון ( הוסיפו קודם כפית ממנו ,תטעמו ,טעם הסלט צריך להיות חמצמץ עדין ורק אז הוסיפו אם יש צורך ) + 1 כפית גדושה סוכר
- נערבב
- ננמיך ללהבה קטנה
- נתבל במלח לפי הטעם ונערבב
- נוסיף אל הסיר את קוביות החציל והפלפלים
- נערבב ממש בעדינות
- נבשל 7 דקות יחד
- נצנן
- נאחסן בקופסה אטומה במקרר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סלט חציל ועגבניה
האם צריך לקלף את העגבניות? לא צריך לקלף את העגבניות. |
האם ניתן להחליף את מלח הלימון בלימון רגיל? לא. שימוש בלימון רגיל ישנה את הטעם של הסלט. |
האם אפשרים להשאיר מעט נוזלים? כן, בוודאי. הסלט יהיה יותר נוזלי. |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"הכנתי את הסלט המדהים הזה. קל להכנה וטעים ברמות אחרות, תודה על מתכון מוצלח."
אתי מכלוף
גולשת בפייסבוק
"כל המתכונים שלך נהדרים וברורים תודה, יצא נפלא!"
ענת בן עמי
גולשת בפייסבוק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמ אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Ariella Goldman
אז כנראה שאת לא מספיק מבוגרת או מרוקאית….הסלט זעלוק האורגינל זה חציל שמבושל במי מלח עם שיני שום עד לריכוך בינוני (לא סמרטוט) שישאר לו טיפה נשיכה בבשר החציל, ואז פשוט עושים רוטב צרמלה רגיל בלי שום ועם מלא כוסברה ואפשר בהחלט להשתמש במלח לימון במקום לימון טרי וכמובן כפית קטנה של חומץ לבן…..זה הזעלוק המקורי ממרוקו…פעם אפילו הי מגישים אותו באולמות אירועים.
..תיהנו
תודה על השיתוף!
בדרך כלל מטגנים חציל לחוד מוסיפים לרוטב בסוף או מההתחלה אבל מטגנים .לא שמעתי שמבשלים חציל במים.
הסלט הכי טעים אי פעם. טעים עם כל סוגי מאכלים, בשרי, צימחוני, טבעוני וללא גלוטן. מצויין!
היי! איזה כיף לדעת 🙂
נשמח מאוד לראות תמונה אם יש לך. אפשר להעלות לפוסט של המתכון בקבוצה שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/