עוגת גבינה מדהימה עם סוד קטן
כזו עוד לא ראיתם! אלפי לייקים ושיתופים - עכשיו התור שלכם להתאהב! מתכון עוגת גבינה אפויה מהממת, אוורירית וגבוהה עם סוד קטן שמחכה לכם למטה (כל אחד מכין!).
מתכון עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה – מתכון מנצח לעוגת מנצחת שתעשה לכם את השבת, תככב בכל פעם מחדש ותרשים את כל מי שיזכה לטעום.
אלפי לייקים ושיתופים – עכשיו התור שלכם להתאהב! מכינים עם שמנת חמוצה וגבינה לבנה, ועם הטריק סודי מבטיחים שהיא תצא מושלמת. סקרנים? בואו נתחיל!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת גבינה מדהימה עם סוד קטן
כזו עוד לא ראיתם! אלפי לייקים ושיתופים - עכשיו התור שלכם להתאהב! מתכון עוגת גבינה אפויה מהממת, אוורירית וגבוהה עם סוד קטן שמחכה לכם למטה (כל אחד מכין!).
לדרג
ציוד
תבנית עגולה קוטר 26
המצרכים
- שבע ביצים XL
- כוס וחצי כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 750 גר' גבינה לבנה 9%
- 1 שמנת של פעם
- 5 כפות קורנפלור
- 2 כפות גדושות אינסטנט וניל
לתחתית העוגה:
- 150 גר' ביסקוויט טחון
- 80 גרם מרגרינה מומסת
אופן ההכנה
- נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.
- נקציף עכשיו את החלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה
- אז נוסיף את הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.
- נוסיף בשלב זה את קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור את הקצף.
- נשטח את הביסקוויטים עם המרגרינה בתחתית תבנית משומנת ולמזוג את הבלילה.
- נחמם תנור על חום 160 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו) עם תבנית מים שממוקמת בשלב התחתון של התנור.
- לאפות 30 דקות - לפתוח את התנור ולשחרר את האדים שבפנים ולהוריד את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות.
- עם סיום האפיה שוב לפתוח את התנור ולשחרר את האדים ולסגור, ואז להוציא אחרי שעה.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
עכשיו שברת את כל המוסכמות! אומרים לא לפתוח את התנור עד שמוציאים את העוגה אחרת היא לא עולה. כן, והיה חשוב לי לשתף את זה אפילו יותר מהמתכון. |
באיזו תבנית עשית את העוגה שיצאה ככה מרובעת? אפיתי את העוגה ברינג 35×25 גדול וגבוה, ולכן הכפלתי את הכמות במתכון. |
חום 160 זה לא נמוך מדי? לא נמוך מדי, זה בול כדי שיצטברו אדים בכמות גדולה. |
ואם אני אופה בתבנית 24 זה בסדר או יהיה בעיה באפייה? מה דעתך? היא תצא גבוה יותר אבל תעשי הגבהה לתבנית כדי שיה לעוגה לאן "לעלות". |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"הכנתי בדיוק כמו שאמרת, פתחתי והכל היה בסדר יצאה ללא סדק אחד."
שושי פרץ
גולשת בפייסבוק
"המון תודה על המתכון, יצאה מעולה!!!!!"
Ilanit Kahalon Frenkel
גולשת בפייסבוק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: יפה סונינו
מוזמנים לעקוב: רק בשמחות-עוגיות מרוקאיות יפה סונינו
קשה היום להשיג ביצים בדוגל XL
כמה ביצים במידה L לשים?
היי לילך,
8 ביצים L. בהצלחה!
האם לרינג 30/40 צריך להכפיל או לשלש את המתכון?תודה מראש
היי מירי,
נראה לנו שיהיה מספיק לשלש.
בהצלחה!
האם הכמות במתכון למעלה היא לתבנית/רינג המלבנית הגדולה שבתמונה ? אשמח לתשובה [email protected] תודה
היי אלחנדרו,
כן, ואפשר גם בתבנית עגולה 26.
בהצלחה!
אמאל'ה יצא מושלםםםם
בלי סדק קטן אחד
רק שאלה קטנה למה החלק העליון יצא לי בהיר ולא חום כמו בתמונה
(עשיתי בדיוק לי המעלות שכתובות)
היי יעל,
שמחים שיצאה לך מושלם!!
אפשר בפעם הבאה לנסות לאפות אותה בהתחלה על 170 מעלות במקום 160. כל פעם שאת אופה אותה תוכלי לנסות להעלות את החום ולראות איך זה משפיע עליה כי כל תנור שונה בעוצמה שלו.
בהצלחה 🙂
האם אפשר בתבנית ג'חנון ואם זה אותו זמן תודה מראש
היי מירה,
בטח, וזה אותו זמן.
בהצלחה!