טורשי חמוצים ביתיים עיראקיים
טורשי, טרשי או חמוצים ביתיים מהמטבח העיראקי, הם אחת הדרכים הפופולריות והאהובות, להשלים כל ארוחה!…
טורשי חמוצים ביתיים עיראקיים

טורשי, טרשי או חמוצים ביתיים מהמטבח העיראקי, הם אחת הדרכים הפופולריות והאהובות, להשלים כל ארוחה!
את הטורשי נכין בקלות, נשתמש בכל הירקות שאנחנו הכי אוהבים ובתבלינים משובחים כמובן.
מאכל שכיף לנשנש ממש ככה סתם, אך בהחלט אפשרי להגיש את החמוצים הביתיים האהובים כתוספת לכמעט כל מנה- והמחמאות? יגיעו בשנייה.
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/צביה-גאון" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של צביה גאון [/button]
[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

טורשי חמוצים ביתיים עיראקיים
המצרכים
- 2 כרובית (חתוכה לפרחים)
- 1 כרוב גדול (חתוך לרצועות עבות)
- 5-6 גזרים לחתוך לפרוסות
- 3 פלפלים ירוקים בהירים (לחתוך לקוביות)
- 2 פלפל ירוק חריף (לפרוס)
לתחמיץ:
- 1 ליטר חומץ רגיל
- 1 ½ ליטר מים
- כף מלח
- 2 כפות כורכום
- 2 כפות סוכר
- אפשרי: 1/2 כפית מלח לימון
אופן ההכנה
- לשטוף ולחתוך את הירקות
- להרתיח את מרכיבי התחמיץ בסיר גדול, להוסיף את הירקות, ולבשל כ-10 דקות.
- לצנן לכמה דקות, ואז להעביר את הירקות לצנצנת זכוכית וליצוק את הרוטב עד כיסוי הירקות.
- יש להניח במקום מוצל בטמפרטורת החדר למשך כיממה שלמה (24 שעות), ואז ניתן לאוכל.
- נשמר במקרר עד חודש. בתיאבון!
הערות וטיפים
חפשו בחנויות תבלינים תבליני "בהרט לעמבה או בהרט לטרשי/לחמוצים עיראקיים, ותוסיפי כ 3 כפיות.
אפשר גם להוסיף מלפפון וקישוא
שאלות נפוצות: חמוצים ביתיים
| האם ניתן להוסיף ירקות? בוודאי, הכינו את הטורשי מהירקות שאתם הכי אוהבים! ניתן גם להשתמש בכרובית, מלפפון, קישוא ועוד. |
| האם ניתן להוסיף מלח? כן, בכמויות קטנות ובזהירות כדי שלא יצא מלוח מדי. |
| חייבים פלפל ירוק חריף? לא חובה, כל אחד והטעם שלו לפי בחירה. |
| אפשר להוסיף בהרט? כן, אפשר להוסיף בהרט לעמבה / בהרט לטרשי. |
מה חושבים על: חמוצים ביתיים
"אוהבת מאוד! מתגעגעת לטעם של טרשי עבודת יד"
דליה
גולשת באתר

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
