Go Back
עוגת שוקולד שמנת

עוגת שוקולד שמנת נמסה בפה

עוגת שוקולד שמנת משגעת בהכנה סופר קלה עם אפשרות להמיר לפרווה. מרקם קרמי עסיסי עם טעם שוקולד עשיר!
ציון 4.42 על ידי 51 דירוגים
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

תבנית 24-26

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה (או נטורינה לפרווה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם – לפרווה: שמנת צמחית או חלב קוקוס)
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס קמח לבן רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 חבילה פודינג בטעם שוקולד
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 1 כף חומץ
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-170 מעלות.
  • נמיס שוקולד וחמאה ונערבב לתערובת חלקה ואחידה.
  • נוסיף קודם סוכר ונערבב טוב טוב, ואז נטרוף במטרפה ידנית, את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
  • נוסיף את שאר החומרים חוץ מהקמח ואבקת האפייה ונערבב (פודינג,שמנת,תמצית וניל,חומץ,מלח)
  • בסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. ערבוב יתר גורם לעוגה להיות דחוסה!
  • נשים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים ואז מכבים ומשאירים לצינון בתנור פתוח, אפייה ארוכה גם מייבשת את העוגה.
  • לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הגנאש - בקערה ממיסים את השמנת יחד עם השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים, מערבבים מדי פעם עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  • מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים מעל את הציפוי , מעבירים למקרר להתייצבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.