Go Back
עוגת שוקולד בחושה ו

עוגת שוקולד בחושה ועסיסית

עוגה פשוטה להכנה בחווית טעמים שוקולדית מדהימה עם מרקם מושלם. בול מתאימה להפתעה לילדים הקטנים!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24 סמ" או בערך ל 12 מאפינס

המצרכים

לתערובת העוגה:

  • 4 ביצים גדולות
  • ¾ כוס סוכר (150 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס גדושה אבקה להכנת שוקו - שוקולית (140 גרם)
  • 2 כפות קקאו (לאפייה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל (אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית)
  • 1 כוס קמח תופח (140 גרם - או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה)

חומרים לציפוי גנאש:

  • 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית)
  • 1 כף גדושה ממרח נוטלה (לא חייב)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות מראש.
  • בקערה גדולה נשים ביצים שלמות, סוכר וסוכר וניל ונטרוף היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט.
  • נוסיף בהדרגה שמן ונטרוף לאיחוד, נוסיף אבקת שוקולית, קקאו ושמנת חמוצה ונטרוף לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
  • שופכים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!
  • בינתיים נכין את הציפוי - נביא שמנת מתוקה לסף רתיחה, נשפוך מעל השוקולד הקצוץ ונערבב היטב לתערובת חלקה.
  • נוסיף כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ונערבב, מצננים בצד עד שהעוגה מוכנה.
  • מוציאים את העוגה מהתנור מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים את הגנאש על העוגה החמימה, מצננים.
  • את העוגה אפשר לקשט במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו').
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.