עוגת פרג עשירה במתכון מוצלח
עוגה מהממת בטעם מדהים ומרקם מיוחד שתמיד תצליח עם מתכון מפורט ומדויק זה. אין מקום לטעויות
מתחשק לכם להתפיע את המשפחה ולפנק אותם בטעמי פרג נדירים שתמיד מרשימים? אז מתכון מדויק מבטיח ומקיים הוא בול בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגת פרג עשירה המקבלת טעם של אגדה המשתדך למרקם מיוחד ברכות משגעת, התורמים לחווית אכילה מענגת ובלתי נשכחת.
עוגה מהממת שתמיד מצליחה בגדול ועולה על כל הציפיות. איך שלוקחים ביס אחד מיד מבינים על מה כל המהומה!
עוגת פרג עשירה במתכון מוצלח
עוגה מהממת בטעם מדהים ומרקם מיוחד שתמיד תצליח עם מתכון מפורט ומדויק זה. אין מקום לטעויות
לדרג
ציוד
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
המצרכים
- 2 כוסות פרג (טחון פעמיים)
- ½ כוס קמח
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפיה
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1 כוס סוכר
- ⅓ כוס אגוזי מלך טחונים
- 4 ביצים גדולות מופרדות (או חמש)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 כפיות תמצית וניל אמיתי
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
לציפוי גנאש:
- ½ שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית תמצית וניל (אמיתי)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 150 מעלות
- בקערה נערבב את הפרג עם הקמח, מלח, אבקת אפיה, קליפת תפוז, 2/3 מכמות הסוכר ומיץ התפוזים.
- בקערת מערבל חשמלי ובעזרת מקצף בלון מקציפים את החלבונים עם שליש הסוכר שנותר עד שנוצר קצף יציב. לשמור במקרר.
- מקציפים חלמונים (צהובים) עם החמאה ותמצית וניל, ומוסיפים לקערת היבשים. מערבבים.
- מוסיפים בעדינות את קצף החלבונים (הלבנים) שבמקרר. כאשר התערובת אחידה יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
- אופים בתנור בחום של 150 מעלות למשך 45-50 דקות. מוציאים ומקררים היטב
- בינתיים מכינים את הציפוי גנאש - מחממים את השמנת מתוקה, ואז יוצקים על קוביות השוקולד ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנמס. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.
- מערבבים לצקת על העוגה שהתקררה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת פרג זה? אל תהססו לשאול!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת פרג – אתי שחר
אהלן, אני עשיתי את המתכון כמו שהוא רק במקום מיץ תפוז שמתי ליים, יצא חלום!
יש מצב שכמות הקמח במתכון לא נכונה?
אומנם יצא מדהים אבל מרגיש לי שאפשר להגדיל את כמות הקמח לפחות פי 2… חצי כוס זה ממש מעט.
וכמות הביצים בהחלט טובה 👌
היי,
אם העוגה יצאה חלום אולי עדיף לא לשנות בה דבר, אבל כמובן שתמיד אפשר להוסיף קמח אם רוצים.
הכנתי ללא אגוזים. גם לי הבלילה לפני הוספת הקצף נראתה קשה מידי. הוספתי חצי כוס מיץ תפוזים.
יצאה מושלמת. ניתן לעשות גם בתבנית 24
תודה רבה⚘
היי חנה,
תודה רבה ששיתפת אותנו בהכנה שלך.
הוספנו חצי כוס מיץ תפוזים לפי המלצתך על אף שאינו מופיע במקור אצל בעלת המתכון, ואנחנו שמחים מאוד שיצאה לך מושלמת 🙂
מה אפשר לשים במקום אגוזי מלך או שאפשר לוותר.
היי חנה,
אפשר לוותר, בהצלחה 🙂
יצאה יבשה וקשה, לא מומלץ
4 ביצים לתבנית עגולה קוטר 20 מישהו שם מבולבל
יוצא נפלא יהודה, מוזמן לנסות 🙂