עוגת תותים בקצפת שכל אחד מכין
שילוב טעמים משגע במראה מהמם
כל היופי הזה בעוגה בחושה וכל כך קלה? אין סיכוי שמוותרים! תכירו את עוגת התותים הכי מהממת שאי פעם יצא לכם להכין!
קבלו מתכון שיא השלמות לעוגת תותים משגעת, המשלבת טעמים של תחתית פריכה וחלומי עם קרם וניל עשיר וציפוי ענני המשודך להמון תותים מפנקים בצד.
אל תיתנו למראים להטעות, אולם עוגה זו מהממת ומדהימה במראה אבל ההכנה כל כך קלה שכל אחד יכול. חובה לנסות!
מתכון באדיבות: קרן חביב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן
- 1 כף ברנדי
לקרם:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס חלב
לקישוט:
- 1 קופסה תותים (שטופים היטב ללא הגבעול)
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מי ורדים
אופן ההכנה
- חותכים חצי מכמות התותים לקוביות קטנות ואת השאר לחצאים , משרים את התותים עם הסוכר כשעתיים במקרר.
- מקציפים במהירות ביצים וסוכר 6 דקות, ואז מוסיפים באיטיות את השמן ומיץ התפוזים והברנדי. לאחר מכן להוסיף את הקמח ואבקת אפיה .
- לצקת את הבלילה לתבנית בקוטר 24 לואז מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות (לנעוץ סכין או שיפוד ולבדוק שהעוגה מוכנה)
- כשהעוגה מצטננת לגמרי, חוצים אותה לשניים, מטפטפים מעט מהנוזלים של התותים שהשרנו.
- מורחים את הקרם (שהקצפנו במיקסר), ומפזרים את קוביות התותים ולהניח מעל את החצי השני של העוגה ואז מטפטפים שוב מהנוזלים של התותים ומזלפים בקרם.
- בדפנות העוגה לסדר את חצאי התותים.להניח במרכז העוגה תותים כפרח קטן בצורה יפה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: עוגת תותים
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת תותים – קרן חביב
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: מלכות המטבח ביחד
היי, דבר ראשון תודה על המתכון
דבר שני מה הכוונה בלחצות את העוגה לשניים? הרי נראה שהתוצר הסופי הוא עוגה שלמה עגולה. תודה:)
היי אנה,
חוצים אותה לרוחב, כדי שניתן יהיה לבנות את השכבות.
בהצלחה 🙂