Advertisements
|
עוגת גבינה אפויה מזוהה אצל רובנו בתור מתכון לחג השבועות. אך האמת שאין סיבה מדוע לא להכין עוגת גבינה בכל אחד מימות השנה, בסופו של דבר היא טעימה ולא ממש קשה להכנה. אז כיצד מכינים עוגת גבינה? להלן המתכון המיוחד שלנו!

מתכון באדיבות: דורית כהן  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: עוגת גבינה אפוייה נדירה

מצרכים 

להכנת הבסיס:
¾ מארז ביסקוויטים פתי בר
85 גרם חמאה
לעוגה:
3 ביצים גדולות
¾ מכל שמנת חמוצה (שמנת של פעם)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
גרידת לימון
380 גרם גבינה לבנה 5%
½ 2 כפות קורנפלור


אופן הכנה 

נתחיל בהכנת הבסיס; יש לטחון את הביסקוויטים ולערבב היטב עם חמאה בטמפרטורת החדר. את העוגה נכין בסיר ג‘חנון בקוטר 20 אותו נשמן עם חמאה. את דפנותיו והבסיס נצפה גם כן בנייר אפייה משומן. את עיסת הפירורים נשטח ונהדק על תחתית הסיר.
יש להקציף את החלבונים במיקסר, יחדיו עם חצי כוס סוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצף יציב. בקערה נפרדת נערבב את החלמונים עם יתרת הסוכר וגרדת הלימון, נוסיף גבינה ושמנת בטמפרטורת החדר,קורנפלור ופודינג. נקציף היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
נערבב בעדינות את שתי הבלילות בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן יש לצקת את הבלילה על בסיס הביסקוויטים. יש לאפות חצי שעה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ויש בו תבנית מלאה במים.
לאחר חצי שעה יש להוריד את הטמפרטורה ל 150 מעלות ולאפות למשך 45 דקות נוספות. בתום האפייה יש לתת לעוגה לנוח שעה וחצי בתנור. בכל השלבים הללו אין לפתוח את דלת התנור.
כאשר העוגה מוכנה יש להכניס למספר שעות לקירור, בשלב זה ניתן לקשט אותה מעט אבקת סוכר.

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: מעולה , לא הבנתי למה האפייה נעשית בסיר גחנון.איך מוציאים אותה?
תשובה: פשוט הופכים את הסיר על צלחת.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה אפויה דורית
Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements