עוגת שיש טורט גבוהה
מרקם רך עם ביס חלומי
מחפשים לפנק את המשפחה בסופ"ש בעוגה מיוחדת ונדירה? אז עוגת השיש הכי מוצלחת זו היא האחת שאתם צריכים!
קבלו מתכון לעוגת שיש טורט הכי גבוהה וטעימה שתראו, המקבלת מרקם רך ומושלם עם ביס חלומי הנמס בפה בטעמי תפוזים עדינים ומדויקים.
עוגה פשוטה והכי קלה להכנה שתמיד אפשר לצ'קצ'ק במהירות ולהפתיע את המשפחה בחווית טעמים מענגת במיוחד!
מתכון באדיבות: עטרה ז'ורנו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית סיר הפלא
המצרכים
- 6 ביצים (XL)
- 1 ½ כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- ½ גרידה מתפוז (לא חובה)
- 1 כוס מלאה מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח תופח (מנופה)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כפות קקאו
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הכוס וחצי סוכר לקצף יציב ותפוח.
- מערבבים בקערה את החלמונים יחד עם המיץ תפוזים, השמן וגרידת התפוז.
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים הנוזלים בזרם דק.
- מערבבים את הקמח המניפה, האבקת אפיה והסוכר הוניל ומוסיפים לקערת המיקסר.
- יש להעזר במרית על מנת שלא ישארו גושים ולהעביר את העוגה לתבנית.
- מומלץ להשתמש בתבנית סיר הפלא. מעבירים את העוגה לתבנית אין צורך לשמן, למי שאין את התבנית שתשמן את התבנית במעט שמן.
- משאירים כוס מהבלילה ומוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבלילה החומה ובעזרת שיפוד מערבבים את העוגה.
- אופים אפייה רגילה בחום של 170-175 מעלות למשך 55-60 דקות.
- לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יש הופכים את התבנית כלפי מטה. אין צורך לחשוש העוגה לא נופלת.
- מי שעושה בתבנית רגילה יש להוציא את העוגה כרגיל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שיש
אם זה ביצים L כמה שמים? גם לשים 6. |
אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי? אפשר לחלוטין, גם יוצא טעים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שיש – עטרה ז'ורנו
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם @atara_jorno
עוגה מצויינת
היי אריאלה,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!