גביניות בריוש מהממות וטעימות
פריכות עדינה עם טעם עשיר
הפינוק הכי מדהים של השבוע כבר בקצה האצבעות – תכירו את מאפה הגביניות הכי שווה שיקשט לכם את כל השבוע!
קבלו מתכון לגביניות בריוש מהממות וטעימות שמכינים מבצק ייחודי בפריכות עדינה ומטריפה, העוטף מלית גבינה נדירה בטעם עשיר במיוחד.
ממלאים את הבית עם ריחות אפייה מגרים עם מאפה נדיר זה ונהנים מחווית טעמים אגדית שתשאיר את המשפחה מכורים!
מתכון באדיבות: מירי פיצ'חדזה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
המצרכים
לבצק בריוש:
- 250 מ"ל חלב (מחומם מעט במיקרו)
- 1 כף שמרים יבשים
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים L
- 80 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר חתוכה)
- קורט מלח
- 600 גרם קמח
לתערובת גבינה (לערבב היטב את כל החומרים ולהכניס למקרר):
- 250 גרם גבינת כנען / חבורה
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 ביצה
- 5 כפות סוכר או יותר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות פודינג וניל
- לבחירה צימוקים וחמוציות (להשרות במים חמים כ-½ שעה, לסנן קולהוסיף כמה טיפות של תמצית רום מעל)
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר נשים את החלב הסוכר והשמרים ביחד ונערבב ונניח בצד למשך 15 דקות
- אחרי המנוחה נוסיף את שתי הביצים ואת המלח ולערבב
- נוסיף חצי קילו הקמח (לא את כולו) ומעבדים את הבצק כ2 דק עד שהקמח נבלע, ואז מוסיפים את שאר הקמח, מעבדים, מוסיפים את החמאה ולשים כ5 דק'
- נוריד לשיש וללוש ביד כ-2/3 דקות
- בקערה משומנת מעט מעבירים את הבצק להתפחה של שעה עד שעה וחצי
- לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל-12 כדורים. נקמח את השיש ונרדד כל כדור לעגול בקוטר של 6 ס"מ
- ממלאים כל עגול בכף תערובת גבינה, ואז לאסוף את השוליים ולסגור לכדור. ככה עם שאר הכדורים
- נעביר את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת. נמרח ביצה טרופה עם מעט חלב מעל ונכסה עם מגבת ואז נתפיח עוד שעה
- נחמם תנור ל-170 מעלות. ניתן לפזר מעל שקדים פרוסים. נכניס לאפייה ב-170 מעלות עד שמזהיב
- נצנן ונפדר עם אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: גביניות בריוש
אפשר להחליף את מילוי הגבינות? אפשר להכין עם כל מילוי שאוהבים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: גביניות – מירי פיצ'חדזה
יצא מושלםםםםם
עפנו על זה
בחיים לא טעמנו גביניות כאלו מוצלחות
טנקיו סו מאצ!
היי שמחה,
כיף גדול לדעת שנהניתם ככה מהגביניות!! תודה ששיתפת אותנו 🙂
שאלה מה זה גבינת חבורה היכן ניתן לרכוש אותה אני גרה בבאר שבע
היי בת שבע,
גבינת כנען תספיק, בהצלחה 🙂
אפשר עם שני גביעים של גבינת תשע אחוז?
עדיף לשלב גם סוג של גבינה יותר יבשה, אם חייבת אז לפחות לסנן.
בס"ד,
היי, ראיתי שבתמונה אחת הגביניות מבריקות, האם מרחו עליהם סירופ סוכר/ דבש? אם כן, איך מכינים את הסירופ? תודה
היי יפית!
לא, אין צורך, הן יוצאות מבריקות מהתנור כי מברישים אותן לפני כן.
בהצלחה 🙂
הי שלום,
המתכון נראה מעולה וממש בא לי להכין אותו,
אבל יש לי אינטרנט מסונן ואני לא יכולה לראות את הסרטון
יש אפשרות להסביר לי איך יוצרים את הצורות?
או לחילופין אם יש צורה אחרת מלבד הכדורים?
היי מגי 🙂
נשמח להסביר לך את מה שמופיע בסרטון:
– אחרי שמחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 6 ס"מ.
– סוגרים את העיגול באמצעות קיפול הבצק בארבעה צדדים (יוצרים שוליים של 2 ס"מ בערך) ככה שעכשיו יש לנו ריבוע.
– הופכים את הריבוע כך שהקיפולים שעשינו ייפנו אל משטח העבודה ויוצקים כף מהמלית על הצד של הריבוע החלק.
– סוגרים את הריבוע בהידוק אלכסוני של כל זוג קצוות. מהדקים אותם היטב, וגם את הקיפולים החדשים שנוצרו עקב הסגירה.
– הופכים את הגבינייה ומניחים אותה על התבנית.
מקווים שהצלחנו לעזור!
אפשר בלי גבינת כנען?
מה שמים במקום?
אפשר טוב טעם או טוורוג.
הי.
הכנתי את הבצק לפי ההוראות הכתובות ושם לא כתוב מתי שמים את שתי הביצים!!
רק אחרי שסיימתי להכין הסתכלתי בסרטון והבנתי שהתפספס לי.
האם אפשרי גם בלי הביצים?
אם כבר הבצק המוכן אז אפשר לנסות ואין מה להפסיד. עדיף להכין ביחד עם הסרטון לתוצאות אופטמליות, בהצלחה בפעם הבאה!
מתי שמים חלב
מתי את הביצים
היי מירב, החלב בשלב הראשון של אופן ההכנה, ביצים בשלב השני. במידה וענינו על שאלתך נשמח אם תוכלי לשקול לשנות את הדירוג, תודה ובהצלחה!
מעלפות.
אני בת 77
בת לאם הונגריה שבצקי השמרים היו שם דבר …
בחיי לא ראיתי כזאת גביניה מושלמת.
מעלף.!!!!
איזה כיף לשמוע נורית תודה על הפרגון! בתיאבון והצלחה!
הי,
איך הבריושים יצאו ריבועים? מקפלים למעטפת אולכדור כמו שכתבתם?
תודה!
היי עופרה, מצורף סרטון הכנה שבו מראים את הכנת הצורה המרובעת (אחרי הדקה השלישית). בהצלחה!
עופרה תראי את הסרטון…יוצרים עיגול ואז מקפלים לריבוע והופכים…שמים את המילוי ואז צובטים לסגירה המילוי בפנים ואז מתקבלת צורה יפה של מלבן.
תעקבי אחרי הסרטון.
בהצלחה.