עוגת גבינה אפויה עדינה
טעם חלומי עם מרקם גבינתי מושלם
החורף כבר כאן ועכשיו זה הזמן לפנק את המשפחה עם עוגת גבינה מנחמת וטעימה שתשים לכולם חיוך גדול על הפנים!
קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה ועדינה שתמיד יוצאת גבוהה עם טעם שיא השלמות, ומרקם גבינתי הנמס בפה בכל ביס.
עוגה מדהימה וקלה להפליא שאף פעם לא תאכזב ותמיד תצליח להרשים את כולם בכל ביס מחדש.
חווית טעמים שאסור לפספס!
מתכון באדיבות: מעיין אחוול אטיאס
ספר המתכונים של מעיין אחוול אטיאס
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
3 תבניות אינגליש קייק או סיר ג'חנון 22-24
המצרכים
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- 7 ביצים (מופרדות)
- 1 ½ כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 6 כפות גדושות קורנפלור
- 4 כפות גדושות פודינג וניל
אופן ההכנה
- מסננים את הגבינות (חיתול בד) למשך חצי שעה בערך.
- שמים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר ומערבבים טוב עם מטרפה. לאחר מכן מוסיפים את הגבינה והשמננ, ומערבבים עד שכל התערובת חלקה.
- מסננים את הקורנפלור והפודינג לגבינה ומערבבים שוב עד שאין גושים והתערובת חלקה.
- במקביל מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר והסוכר וניל בהדרגה עד שהתערובת הופכת לקצף לא חזק מדי.
- מוסיפים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות לקצף ומקפלים בעדינות ואז מחזירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית האפייה. שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, ומעל התבנית שמים את הרשת ועליה שמים את תבנית העוגה.
- מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15 דקות, ואז מורידים ל-130 מעלות לעוד שעה ו-15 דקות.
- מומלץ לשים מגבת מקופלת בקצה הפתח של דלת התנור לאורך כל זמן האפייה, גם מונע התפוצצות.
- לאחר האפייה משאירים עוד שעה וחצי בתנור ולא פותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
איך זה לא גולש מחוץ לתבנית? צריך לשמן טוב טוב. אבל לא אמור לגלוש לצדדי התבנית רק לגובה ואז זה יורד שוב לגובה הבלילה ששמת בהתחלה. |
המגבת המקופלת לא יוצרת רווח התנור נשאר פתוח מעט? מקפלים בדרך שלא פותחת את התנור, רק סוגרת את הפתח. |
מה חושבים על: עוגת גבינה
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
אכזבה גדולה מאד.
העוגה צנחה ועשיתי בדיוק ע״פ הכתוב.
כסוכרתי, הורדתי חצי כוס סוכר ועוד החלפתי חצי כוס נוספת בסוכרלוז, בנוסף השתמשתי ביוגורט במקום שמנת, יצא מצויין. מומלץ בחום
איזה כיף לשמוע דן תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא לשתף איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מושלםםםם
מה זאת אומרת לסנן את הגבינות?
שלום רב .מה הכוונה לסנן את הגבינה?
היי דוד, הכוונה שמניחים מסננת מעל קערה,. מעל המסננת יש להניח חיתול מבד, יוצקים את הגבינה שלנו שתגיר נוזלים. וכעבור חצי שעה בשערך יהיו בתחתית הקערה קצת מים לבנבנים, ואז אפשר עם כף להוציא את הגבינה מעל החיתול. אפשר לפחות להקפיד להוציא את הנוזלים מהגבינה לפני שמוסיפים לקערה (למשל להפוך את הקופסא ביד ואז להוסיף רק את המוצק לקערה). בהצלחה!
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום קורנפלור?
אפשר אותה כמות של קמח, קמח תפוחי אדמה או אינסטנט פודינג וניל, מה שיש. בהצלחה!
זה סיגנון של עוגת גבינה בית מלון מכינה ללא שמנת אבל זה שידרוג מעניין לגבי הביצים בהחלט אפשר להכין חצי כמות 7?בעיני מוגזם 7ביצים.
יוצאת כמות גדולה מהמתכון הזה (3 עוגות אינגליש קייק) אז בהחלט אפשר להקטין כמות ואז יש צורך בפחות ביצים.
לא כתוש איזו תבנית צריך,איזה גודל?? או כמה תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (כמו בתמונה) צרות או רחבות? בתמונה יש 4 תבניות…
היי יעלי, כמו שרשום מעל למצרכים – את המתכון מכינים ב3 תבניות אינגליש קייק או סיר ג'חנון 22-24. בהצלחה!
מאוד רוצה לנסות
כתוב שלוש אינגליש או סיר ג'חנון 24
רק הארה ( לא הערה ), קטנה.
כשאופים בחד"פ, חחיב לשים את התבניות ע"ג תבנית לנולכת חום, ולא על רשת.
התחתית לא נאפית על הרשת.
בהצלחה!
תודה על השיתוף!