עוגת שוקולד גבוהה בקערה אחת
חווית טעמים משגעת בכלום עבודה

בלי כאבי ראש ובלי בלגנים מיותרים – תכירו את עוגת השוקולד הכי מטריפה שתמצאו את עצכמם מכינים בכל שבת בקביעות!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד גבוהה ועסיסית בטירוף שמכינים בלי ביצים, מיקסר או תוספת סוכר, ובתמורה נהנים מחווית טעמים משגעת שרק שוקולד אמיתי יכול לספק.
עוגה מדהימה ומרשימה במיוחד שמכינים בקלי קלות ובקערה אחת. ביס אחד ישלח את כולם עפים!
מתכון באדיבות: סטלה פסטרנק

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית 26 עגולה מתפרקת
המצרכים
- 1 קופסה חלב מרוכז
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס שוקולית
- ¼ כוס קקאו
- ½ כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית נס קפה עלית
- 1 כוס מים חמים
לציפוי:
- 2 ½ כפות נוטלה
- 1 כפית שמן
אופן ההכנה
- בקערה נערבב את כל המצרכים ובסוף נוסיף את המים החמים. נערבב לאיחוד.
- ניקח תבנית 26 עגולה מתפרקת, נרסס בתרסיס שמן ונשפוך את כל התערובת לתבנית.
- שמים בתנור על 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
- להכנת הציפוי - ממיסים במיקרוגל את הנוטלה עם השמן ושופכים מעל לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה
מה זה חלב מרוכז? אפשר לקנות מכל סופר. |
מה מגבש? ומאיפה המתיקות? המתיקות באה מהחלב המרוכז וזה גם מאחד את כל המוצרים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שוקולד – סטלה פסטרנק
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: סטלה פ-מתכונים ביתיים
עוגה לא מתוקה וכיפית בכלל וצורה שבא כתבו את המתכון מזוועיה לא פחות מלא פרסומות ובלי התכלס
של איך מכינים בושה!
היי רון!
אנחנו מתנצלים שהיתה לך חוויה לא נעימה עם המתכון.
מאחר שעניין המתיקות של העוגה הוא סובייקטיבי, נשמח לתת לך אפשרויות נוספות לעוגת שוקולד גבוהה:
מתכון של גילה גילה (הפופולרי ביותר אצלנו באתר!)
מתכון של דינה חיים
מתכון של אופירה פחימה יחיא
ציפיתי לעוגה מדהימה מטריפה והתוצאה- מזעזעת דביקה בפה מרקם וטעם כמו של ממרח שוקולד
בקיצור לא כדאי בכלל
היי חנה, ממש מצטערים לשמוע שלא יצא כמו שאהבת. רק חשוב לנו להדגיש שאנו לא מפרסמים אלא מתכונים ממקורות מהימנים שאנו סומכים עליהם, ואת הראשונה שמגיבה לכשלון העוגה.
צר לנו מאוד שלא צלחת את המתכון. (מאז פרסום המתכון קיבלנו מספר תמונות ותגובות מושלמות מחברי הקהילה).
את מוזמנת להתרשם ממתכון אחר דומה ומוצלח: כאן וכאן
סטלה שאפו ענק עוגה מעולה חטסלה בין רגע.
אלופה????❤️?
יש,אפשרות להשתמש במשהו אחר במקום שוקולית?
אפשר בד"כ להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר. אך במקרה זה כבר עדיף להכין לפי מתכון ללא שוקולית כגון זה:
עוגת שוקולד אמיתית – נדין מלמד
שלום האם אפשר לעשות את העוגה פרווה?… במקום חלב מה לשים?…
אי אפשר כלום במקום חלב מרוכז זה לא יוצא אותה עוגה
אנחנו אוהבים פחות מתוק, אני רוצה לשים עוד קקאו במקום שוקולית, האם אפשרי? (בלי להוסיף סוכר) ואם כן, כמה קקאו להוסיף?
שוקולית זה בד"כ שליש קקאו ושני שליש סוכר, אז לשים שליש מכמות השוקולית (אבל עדיין היינו ממליצים לא להשמיט את הסוכר בשאר העוגה). בהצלחה!
בחלב מרוכז ובשוקולית יש מספיק סוכר.העוגה היא לא בלי סוכר.