רולדות | מתכונים נוסטלגיים | עוגות | קינוחים
מתכון רולדה של סבתא הכי טעימה
מרקם חלומי עם טעם של פעם

אין מתאים יותר לשבת מבורכת מרולדה נוסטלגית שתקשט לכם את היום בזכרונות של ילדות עם טעמים מושלמים!
קבלו מתכון לרולדה של סבתא הכי טעימה שיש, שמכינים מטורט חלומי ברכות מושלמת, ומשודרגת בקרם שוקולד של פעם עם ציפוי גנאש מושחת ביותר.
רולדה מדהימה ומרשימה במיוחד שתמיד תפתיע את המשפחה בחווית טעמים קלאסית עם ים של זכרונות בכל ביס!
מתכון באדיבות: פרח גבסו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן מעט
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לרולדה:
- 4 ביצים L (מופרדות)
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס קמח תופח
- 4 כפות שמן
לקרם שוקולד:
- 4 כפות מים
- 4 כפות סוכר
- 1 ¼ כפות קקאו/שוקולית
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם מחמאה (או מרגרינה)
לגנאש:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה
- 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- נחמם תנור על 170מעלות אפיה.
- נפריד את הביצים. נקציף את החלבונים עם מעט מלח ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה (עד שמתקבל מרנג תפוח וחזק).
- נוריד את מהירות המיקסר למינימום ונוסיף את החלמונים.
- נמשיך להקציף על מהירות נמוכה ונוסיף קמח ושמן.
- לצקת את הבלילה לתבנית (רצוי לדפוק את התבנית על מנת לקבל רולדה אחידה בגובה).
- נאפה לעשרים דקות בזמן שהרולדה בתנור
- נכין את קרם השוקולד - בקלחת נחמם את הסוכר עם המים ואז נוסיף שוקולית או קקאו ונערבב מעט
- נוסיף קוביות שוקולד מריר ונערבב היטב עד שהשוקולד נמס.
- נעביר ללהבה נמוכה ונוסיף מחמאה או מרגרינה.
- נכבה את הגז ונמשיך לערבב עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
- כשהרולדה מוכנה נצנן מעט ונגלגל עם נייר האפיה (רצוי להכניס את הרולדה לשקית ולאטום את השקית לגמרי).
- בזמן שהרולדה בשקית נכין את הגנאש.
- בקלחת נחמם את השמנת להקצפה עם השוקולד, נערבב מעט עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
- להרכבת הרולדה - נפתח את הרולדה על משטח עבודה.
- נמרח את קרם השוקולד ונגלגל שוב את הרולדה רק הפעם בלי נייר אפיה.
- נניח את הרולדה על רשת ויוצקים מהגנאש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: רולדה של סבתא
אפשר להחליף את הקרם בקצפת חלבית? אפשר בהחלט. |
מתי הכי מתאים לגלגל את הרולדה? הטיפ הכי נכון הוא לגלגל את הרולדה כשהיא חמה עם נייר האפיה ומגבת ולהכניס לשקית אטומה. השקית שומרת גם על הלחות וגם על צורת הרולדה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: רולדה של סבתא – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח
המילוי יצא פשוט גרוע…
הבצק בצק טורט מוצלח
עוגה מושלמת
קל ומהיר להכנה
וטעים!