עוגת קוקוס שוקולד רכה ונדירה
מרקם עשיר ועסיסי עם טעם מענג
לא מעבירים את השבוע בלי אחת העוגות הכי אהובות שאף פעם לא נמאס מהן, עם טעם שישאיר את כולם בשוק!
קבלו מתכון לעוגת קוקוס שוקולד רכה ונדירה המקבלת מרקם עשיר ועסיסי בטירוף, ומשלבת טעמי קוקוס ושוקולד עשירים שאי אפשר להפסיק לזלול!
עוגה קלילה והכי קלה להכנה המקבלת טעם משגע המשאיר את כולם עם טעם של עוד עוד. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: ג'ודי פלטי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית בינונית או עגולה 26
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 גביע אשל 4.5% (200 מ"ל - אפשר להחליף ב-¾ כוס מיץ תפוזים)
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס פתיתי קוקוס
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-165 מעלות טורבו, משמנים ומקמחים תבנית בגודל בינוני או תבנית עגולה 26.
- בקערה מנפים את הקמח עם אבקת האפייה , ואז מוסיפים לקמח את הקוקוס, והשוקולד הקצוץ ומערבבים.
- בקערה נוספת מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה, מוסיפים את השמן תוך המשך ההקצפה.
- מוסיפים לבלילת הביצים את האשל ואת תערובת הקמח, ומערבבים לעיסה חלקה.
- מעבירים את העיסה לתבנית ואופים למשך 25-30 דקות. לאחר קירור העוגה ניתן לפזר עליה אבקת סוכר או למרוח בקרם שוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי עוגת קוקוס שוקולד זו? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוגה מדהימה, אפילו שכחתי את השמן ועדיין יצא פיצוץ, רק שאני הקצפתי את החלבונים עם הסוכר , הוספתי אליהם את הביצים ומיץ תפוזים ואז את כל היבשים מעורבבים יחד . תודה רבה
היי שרון,
תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים שלך ושמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
מתכון מעולה לגודי יש מתכונים נהדרים.
עוגה מדהימהההההה!!! שאלונת מתי שמים את התמצית וניל?
ביחד עם הנוזלים.
באסה העוגה יצאה לי לא כמו בתמונה ,היא לא יציאה רכה מעט קשה וכבדה …מה לא עשיתי נכון ?
איזה קרם שוקולד מומלץ למרוח על העוגה?
אפשר להכין ציפוי שוקולד לעוגה או להשתמש בממרח שאוהבים (השחר למשל).
אפשר לוותר על הקוקוס
היי מזל,
אפשר, בהצלחה 🙂