לחם מקמח כוסמין קראנצ'י במיוחד

טעם מושלם עם מרקם חלומי
בהשראת: נורית כחלון סיני
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לחם כוסמין

אין מתאים יותר לשבת מאשר למלא את הבית בריחות אפייה ולהפתיע את המשפחה בל‎חם מושלם עם רעש המתפצפץ של חיתוך הלחם שיעשה לכולם תאבון!

קבלו מתכון ללחם מקמח כוסמין שמכינים מבצק נוח וחלומי שתמיד מניב תוצאות שיא השלמות עם קראנצ'יות משגעת במיוחד.

ל‎חם מענג שתמיד טוב שיש בבית לנשנוש מפנק במיוחד. איך שטועמים ביס ראשון תמצאו את עצמכם מכינים כל שבת בקביעות!

מתכון באדיבות: נורית כחלון סיני

ספר המתכונים של נורית כחלון סיני

 

לחם כוסמין

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחם כוסמין

לחם מקמח כוסמין קראנצ'י במיוחד

טעם מושלם עם מרקם חלומי
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: נורית כחלון סיני

המצרכים

  • 1 כוס קמח שיפון (או כוסמין)
  • 3 כוסות מים
  • ½ כף שמרים
  • 4 כוסות קמח כוסמין (70% או 80%)
  • ¾ כף שמרים
  • 1 כף מלח
  • גרעינים (אגוזים קצוצים, פרג, שיבולת שועל)

אופן ההכנה

  • קודם כל מערבבים יחד כוס קמח שיפון או כוסמין עם כוס מים וחצי כף שמרים. מערבבים היטב, ומכסים ומשאירים על השיש. כמה שיותר זמן יותר טוב.
  • לאחר מכן, בקערת המיקסר שמים 4 כוסות קמח כוסמין 70% או 80% עם 3/4 כף שמרים, ושופכים את העיסה שהכנו מראש עם כף מלח, ו-2 כוסות מים.
  • מעבדים כ-5 דקות, אם חסר מים מוסיפים כף ועוד כף עד שמספיק.
  • שופכים פנימה גרעינים, אגוזים קצוצים, פרג, שיבולת שועל, חופן מכל דבר. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים.
  • כשתופח שמים בתבנית ברזל גדולה (כמו לאינגליש קייק אבל עמוקה ורחבה יותר). מתפיחים שוב, ומפזרים מעט קמח.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות, כשהתנור חם מכניסים את הלחם, ואופים למשך 15 דקות ואז מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות בערך.
  • כשנוקשים על הלחם נשמע רעש כזה חלול זה סימן שזה מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements