מתכון עוגיות מלוחות מנצח ללא מרגרינה
פריכות משגעת עם טעם מושלם
מחפשים נשנוש מושלם להתפרק איתו על הספה בימי החורף הקרירים? אל עוגיות נדירות אלה הן בול בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגיות מלוחות מנצחות שמכינים עם תחליף חמאה, ויוצאות בפריכות וקריספיות עם מרקם מענג, בנגיעות קוקוס טעימות והמון שומשום מעל.
עוגיות קלילות והכי קלות להכנה שתמיד ישדרגו לכם את היום לצד כוס תה חמימה בצד. הכי חובה להכנה רק זהירות… זה ממכר!
מתכון באדיבות: עידית בן חמו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 חבילות מחמאה
- 2 שקיות אבקת אפייה
- ½ כוס סוכר
- 1 כף מלח
- ¼ כוס קוקוס (אפשר לוותר)
- ⅓ כוס שמן
- 1 כוס מים (פושרים)
אופן ההכנה
- ללוש את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן מרדדים וקורצים לצורות.
- מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום וגם קצח.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שמזהיב.
- לשמור בקופסא אטומה במקום יבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות מלוחות
אפשר להחליף את המים במיץ תפוזים? לא, נראה לי שיזיק לבצק ומעבר לעובדה שיקצר את חיי מדף העוגיות למקסימום ארבעה ימים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
שלום
איך בכותרת רשום לחא מרגירנה???
ובמתכון יש 400גרם מרגרינה??
לא מובן בכלל!!
היי,
מתנצלים על הבלבול, הכוונה היתה לתחליף חמאה 🙂
האם אפשר להחליף ןקמח כוסמין?
איך השילוב של קוקוס הולך עם מלוח? אשמח לשמוע
העוגיות מעט מלוחות ומתוקות והשילוב יוצא טעים ביותר. לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה! לחלופין נשמח להמליץ על כל מתכונים עוגיות הכוסמין שבקישור כאן.
עזבו שזו מחמאה / מרגרינה …
½ כוס סוכר זה עוגיות מלוחות ???
אבל ,תודה על מתכון .
תודה על המתכון.
לא ברור איך קוקוס וסוכר בעוגיות מלוחות?
תודה על הבהרה
העוגיות מעט מלוחות ומעט מתוקות, אם פחות מתחברים לקוקוס אז אפשר לוותר וגם להפחית מכמות הסוכר.
צודקת… בדיוק מה שאני רציתי לומר….. ממש
בלי מרגרינה ו2 מחמאה ???? מחמאה זו מרגרינה!!! מה קורה לכם ??? די להטעות !!
היי, רוב מתכוני עוגיות המלוחות הקלאסיים מבוססים על מרגרינה, ולאור הבקשות החוזרות שאנו מקבלים לעוגיות כאלה שאינן משתמשות במרגרינה אלא באחד התחליפים שיתפנו את המתכון הנ"ל ללא כל כוונה להטעות. נשמח להמליץ על מתכון נוסף על בסיס שמן שאפילו מכינים עם קמח כוסמין – בקישור כאן. עמך הסליחה על הבלבול ותודה.
מי זה שכותב עוגיות מלוחות ללא מרגרינה,ומחמאה זאת לא מרגרינה??? הזוי
חמאה,מחמאה נטורינה- הכל מרגרינה.אז אל תבלבלו את המוח ותגרמו לי להיכנס למתכון.
היי, לילי! רוב מתכוני עוגיות המלוחות הקלאסיים מבוססים על מרגרינה, ולאור הבקשות החוזרות שאנו מקבלים לעוגיות כאלה שאינן משתמשות במרגרינה אלא באחד התחליפים שיתפנו את המתכון הנ"ל ללא כל כוונה להטעות. נשמח להמליץ על מתכון נוסף על בסיס שמן שאפילו מכינים עם קמח כוסמין – בקישור כאן. עמך הסליחה על הבלבול ותודה.