עוגת כנאפה פרווה בטעם נדיר
קריספיות מטריפה עם טעם עשיר

מחפשים להרשים את כל המשפחה ולשגע אותם בעוגת הכנאפה הכי מיוחדת שאי פעם ראו? אז הגעתם למקום הנכון!
קבלו מתכון לעוגת כנאפה פרווה בטעם נדיר ומושלם, המורכב משכבות שערות קדאיף זהובות וקריספיות בטירוף, שמשדכים למלית קרם שמנת עשיר, עם זיגוג סירופ מושחת ביותר.
עוגה מדהימה ומפוארת שתמיד מרשימה את כל המשפחה בצבעי זהב מהממים עם חווית טעמים מענגת ביותר. חובה להכנה!
מתכון באדיבות: חגית אלקבץ
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית 24 משומנת
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 475 גרם שערות קדאיף (מופרדות ומפוררות ושבורות כמה שאפשר)
- 200 גרם נטורינה (מומסת)
- 3 כפות אבקת סוכר
- 3 כוסות מים (לחלבי - 3 כוסות חלב)
- 5 כפות קורנפלור
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות סולת
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שמנת צמחית (או מתוקה לחלבי - 250 מ"ל)
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 1 ½ כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מפרידים את שערות הקדאיף ומפוררים ושוברים אותם כמה שאפשר.
- מוסיפים מעליהן את הנטורינה המומסת עם 3 כפות אבקת סוכר, ומעבירים הכל לסיר רחב ומטגנים אותן כמו שהם עד שמקבלים צבע חום יפה.
- בסיר בינוני שמים את המים, קורנפלור, סוכר, סולת וסוכר וניל, ומבשלים כ-10 דקות וכל הזמן מערבבים, עד שהכל מסמיך.
- לאחר מכן מוסיפים את השמנת צמחית ומערבבים ומכבים את הגז.
- מסדרים בתבנית חצי מכמות השערות קדאיף בתחתית, ומעל לצקת את הקרם הלבן, ומעל מסדרים את שאר הקדאיף.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 190 מעלות למשך 50 דקות בערך, לא טורבו.
- בינתיים מכינים את הסירופ על ידי בישול הכל יחד כ-15 דקות ואז מקררים. שופכים מעל לעוגה לאחר אפייה אחרי שהתקררה. אפשר גם לפזר פיסטוק.
הערות וטיפים
לסרטון אופן הכנה הקליקו כאן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: כנאפה


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת כנאפה – חגית אלקבץ.
מוזמנים לבקר גם בקבוצתה, דף פייסבוק, וערוץ יוטיוב!
האם ניתן להחליף את הנטורינה בשמן צמחי כלשהוא?
היי אביגיל,
אפשר להחליף לשמן רק לשים רבע פחות בכמות.
בהצלחה!
אפשר לשים משהו אחר במקום הסולת?