| |

חצ'פורי משגע וטעים ב-3 סוגים

מבצק חלומי ומלית מענגת במיוחד
בהשראת: איגור ויינברג
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
חצ'פורי משגע וטעים LC

המאפה הגאורגי הכי משגע שיש חוזר ב-3 סוגים של אושר שתמיד ישאירו אותכם המומים עם טעמים מענגים!

קבלו מתכון לחצ'פורי משגע וטעים מבצק פריך וחלומי עם מלית גבינה עשירה ומשגעת, שמכינים ב-3 צורות שונות: אצ'רולי, אימרולי ומגרולי.

ארוחה מענגת ועשירה שתמיד מרשימה מחדש בכל ביס ומשאירה את כולם מלקטים את הפתיתים מהצלחות!

מתכון באדיבות: איגור ויינברג

ספר המתכונים של איגור ויינברג

 

חצ'פורי משגע וטעים LC

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

חצ'פורי משגע וטעים LC

חצ'פורי משגע וטעים ב-3 סוגים

מבצק חלומי ומלית מענגת במיוחד
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: איגור ויינברג

המצרכים

לבצק:

  • 400 מ"ל מים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 550 גרם קמח
  • 40 גרם שמן (חמניות)

למילוי :

  • 400 גרם גבינה גאורגית (אימרולי)
  • 1 חלמון ביצה
  • 50 גרם גבינת סולוגוני
  • 40 גרם חמאה
  • 200 גרם גבינת טבורוג
  • 50 גרם שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • מתחילים בגבינות - לגבינת האימרולי מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים חלמון ביצה אחד ואז מוסיפים את גבינת הטבורוג ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים שמנת חמוצה וגבינת סולוגוני ומערבבים עם טיפה מים לאיחוד התערובת.
  • להכנת הבצק - בקערה שמים את המים החמימים, ומוסיפים את הסוכר ומלח ומערבבים, ואז את השמרים היבשים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הקמח בהדרגה וללוש היטב עד לבצק דביק. אפשר גם ללוש במיקסר. מוסיפים חצי מכמות השמן ומערבבים ולבסוף מוסיפים את שאר הכמות.
  • עוטפים בניילון נצמד ושמים את הבצק להתפחה של שעה. לאחר מכן מערבבים שוב ושמים להתפחה שנייה.
  • עושים כדורים של 180 גרם מהבצק, ומשאירים למנוחה לעוד כמה דקות. לכל כדור לוקחים גבינה באותו משקל של הבצק (180 גרם ממלית הגבינה).
  • להכנת האצ'רולי חצ'פורי - מרדדים כדור הבצק לעלה כמו של פיצה, אחר מכן מקפלים את הצדדים פנימה לצורה של סירה ומהדקים (כמו בסרטון).
  • מכניסים לאמצע את מלית הגבינה (180 גרם) ומשטחים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 250 מעלות למשך כ-10 דקות. 2
  • דקות לפני שהמאפה מוכן מוציאים מהתנור, מניחים חלמון ביצה באמצע ומחזירים לתנור לאפייה של עוד 2 דקות. מגישים עם חמאה.
  • לאימרולי חצ'פורי - פותחים את כדור הבצק לצורת עיגול, באמצע שמים את הגבינה וסוגרים את הבצק למעלה מסביב למלית. לאחר מכן מרדדים לעיגול שוב.
  • דואגים לחורר כמה חורים ומכניסים לתנור באותו חום למשך אותו זמן.
  • למגרולי חצ'פורי - אותו אופן הכנה כמו אימרולי, רק לפני שמכניסים לתנור מצפים בתערובת חלמון ומים ומפזרים מלמעלה את אותן הגבינות שיש בפנים.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון חצ'פורי זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חצ'פורי ב-3 סוגים – Chef Igor Weinbergגם בפייסבוק, אינסטגרם, ויוטיוב!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements