עוגת אגוזים טורט רכה וטעימה ברמות
מרקם חלומי שאי אפשר להפסיק לאכול
תכירו את העוגה שתעשה לכם את השבת ותמלא אותו בטעמים מפנקים שישאירו אתכם משוגעים!
קבלו מתכון לעוגת אגוזים טורט מדהימה עם מרקם מענג וחלומי המשלב הקראנצ'יות של האגוזים הטחונים עם הרכות המפתיעה של העוגה, וטעם שיא השלמות שאי אפשר להפסיק לאכול.
עוגה קלילה והכי קלה להכנה שתמיד מתקבלת בתשואות רבות ומרשימה את כולם בחווית טעמים שמשאירה אותם מכורים!
מתכון באדיבות: שרה יוסף
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
סיר פלא / תבנית 24
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 6 ביצים (L)
- קורט מלח
- 1 ½ כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף מיץ לימון
- 2 ¼ כוסות קמח תופח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף אבקת נס
- 1 ½ כוסות אגוזים (טחון דק)
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וסוכר עד שמקבלים קצף תופח.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף ואז מוסיפים שמן בהדרגה.
- מערבבים את החומרים היבשים יחד ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה לא יותר מדי.
- מכבים את המיקסר ומוסיפים את האגוזים ומקפלים לאט
- משמנים את סיר הפלא ומפזרים קצת סוכר ושופכים את העוגה.
- מחממים תנור על 150 מעלות ומכניסים לאפייה למשך 45 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת אגוזים
מיץ תפוזים סחוט או מיץ מבקבוק? איך שאוהבים. אני שמתי מיץ פריגת רגיל. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
היי אפשר להמיר את הקמח הרגיל לקמח של פסח או קמח תפוחי אדמה ואם כן באותה כמות?
היי סמדר, במקום המרות נשמח להמליץ על אחד ממתכוני עוגות אגוזים לפסח המצויינים באתר.
אה לא שמתי שגם זה מצוין. מתנצלת. נראה מתכון מנצח?
רשום 6 ביצים אבל בהוראות הכנה כתוב חלמונים. האם אים שימוש בחלבונים בעוגה זו?
היי אורלי 🙂
בהוראות ההכנה של המתכון מופיע שימוש הן בחלבונים והן בחלמונים.
מקווים שענינו על שאלתך!
מה גודל הכוס שהשתמשת במתכון?
כוס חד פעמית לשתייה חמה 240 מ"ל
האם בתבנית בינונית מרובעת יצא טוב?גבוה?
אפשר בתבנית מרובעת בינונית-קטנה 31X22. בהצלחה!
כף נס? האם הכוונה לנס קפה?
היי שושנה, נכון מאוד הכוונה לכל אבקת נס קפה שאוהבים.
אילו אגוזים מתאימים? האם צריך לקלות אותם קודם?
אגוזי המלך הכי מתאימים, ולא בהכרח קלויים, העיקר שגרוסים/קצוצים דק. בהצלחה!