| |

סלט חצילים טעים בטירוף בהכנה קלה

חווית טעמים עשירה ומשגעת
בהשראת: שרה בן ניסן
ציון 4.43 על ידי 76 דירוגים
סלט חצילים

מקפיצים את השבת עם סלט החצילים הפיקנטי והמענג של חצילים קלויים משגעים שישאירו את כל המשפחה בשוק!

קבלו מתכון לסלט חצילים טעים בטירוף שמכינים בכלום זמן, המשלב חצילים עסיסיים וזהובים ברוטב פיקנטי עם פלפל צ'ומה המקפיץ את הטעם ברמות.

לסלט חצילים מושלם בהכנה קלה וצבעוניות מופלאה שתמיד מגרה את כל מי שבסביבה ומפנק אותם בחווית טעמים עשירה וממכרת במיוחד!

מתכון באדיבות: שרה בן ניסן

ספר המתכונים של שרה בן ניסן

 

סלט חצילים
באדיבות טל סהר כהן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סלט חצילים

סלט חצילים טעים בטירוף בהכנה קלה

חווית טעמים עשירה ומשגעת
ציון 4.43 על ידי 76 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה בן ניסן

המצרכים

  • 3 חצילים (גדולים)
  • ½ כוס שמן
  • מלח

רוטב לסיר:

  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות פלפל צ'ומה
  • 2 כפות רסק
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס חומץ (אפשר לסחוט 4 לימונים במקום)
  • מלח

אופן ההכנה

  • לוקחים את החציל, קוטמים אותו בצדדים ומקלפים כמו זיברה, ואז חותכים לחצאים, ואז חותכים עוד פעם לחצאים. פורסים לקוביות בגודל כמו בסרטון.
  • מסדרים בתבנית תנור ומזגגים כחצי כוס שמן מעל. מפזרים מלח עבה מעל ומערבבים.
  • מכניסים לאפייה בתנור לתא העליון במצב גריל בחום גבוה, עד להזהבה מלמעלה ואז הופכים ונותנים הזהבה לצד השני.
  • בסיר שמים מעט שמן, פלפל צ'ומה, רסק עגבניות ומערבבים יחד למשך 3 דקות בערך.
  • מוסיפים חצי כוס ומים וחצי כוס חומץ ומערבבים. מתבלים במלח לפי הטעם.
  • מכניסים את החצילים שיצאו מהגריל לתוך הרוטב ומערבבים, ומבשלים עוד כמה דקות.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


מה חושבים על: סלט חצילים טעים

סלט חצילים
עדי בר שטרית: "יצא פצצה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סלט חצילים – שרה בן ניסן

גם בקבוצתה: לבשל עם שרה.

Similar Posts

15 Comments

  1. 4 stars
    היי שלום, אמרת בסרטון "מתוק כזה" מאיפה המתיקות הגיעה? לדעתי צריך קצת סוכר לאזן את החמיצות של הרסק והחומץ.

  2. הכנתי בדיוק לפי המתכון, החומץ ממש מקלקל, לא היה לי טעים בכלל, ואני חולה על חצילים מכל סוג.
    לא מוצלח לדעתי.

      1. בסיר
        רבע כוס שמן
        2 כפות פלפל וצומה
        2 כפות רסק
        חצי כוס מים
        חצי כוס חומץ
        מלח
        לבשל מעט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?