|

לחמניות מתוקות פרווה עם צימוקים

מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
בהשראת: צחית חמו
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
לחמניות מתוקות פרווה

יודעים מה הכי טוב לשבת על הבוקר? לח‎מניות משגעות ויפהפיות שישדרגו לכם את היום במתיקות מענגת!

קבלו מתכון ללחמניות מתוקות פרווה המפוצצות בצימוקים משגעים, ומקבלות מרקם רך וחלומי שאי אפשר להפסיק לאכול.

חווית טעמים מדהימה ומענגת שתמיד מפתיעה את כל המשפחה ומשאירה אותם המומים. ביס אחד וכולם מכורים!

מתכון באדיבות: צחית חמו

ספר המתכונים של צחית חמו

 

לחמניות מתוקות פרווה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות מתוקות פרווה

לחמניות מתוקות פרווה עם צימוקים

מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: צחית חמו

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • קמצוץ מלח
  • 50 גרם נטורינה (מומסת)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ½ - 2 כוסות מים חמים

למלית:

  • 200 גרם צימוקים שחורים ולבנים

לפסים:

  • 3-4 כפות גדושות קמח
  • ½ כוס מים חמימים
  • 1 כפית אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר שמים את כל המרכיבים לבצק, ומערבלים 6 דקות עד שמקבלים בצק נוח וגמיש. מומלץ לא להוסיף את כל הקמח בבת אחת - משאירים כוס אחת בצד ורק אחרי שהבצק מתערבל שהוא דביק להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח.
  • אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח במידת הצורך.
  • יוצקים מעט שמן ומורחים מעל הבצק כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן.
  • מכסים בניילון נצמד להתפחה של שעה - עד להכפלת הנפח.
  • להכנת המלית - בקערית קטנה למלא את הצימוקים וממלאים מים. שמים להשרייה של516 דקות ואז מסננים.
  • על משטח מקומח מרדדים ידנית את הבצק ומפזרים את הצימוקים. נלוש היטב מספר דקות כדי שהצימוקים יטמעו בבצק היטב.
  • יוצרים בערך 15 כדורים, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים אחד מהשני.
  • עושים הגבהה על שולי התבנית ומכדים בניילון רופף (כדי שהניילון לא יגע בלחמניות)
  • מתפיחים לא פחות מ-45 דקות. לאחר התפחה מורחים בזהירות ביצה טרופה.
  • בקערית קטנה מערבבים 3-4 כפות גדושות של קמח עם חצי כוס מים חמימים, עד לקבלת בלילה אחידה כמו מרקם של חומוס. מוסיפים קמח ומים במידת הצורך.
  • מוסיפים כפית אבקת סוכר ובוחשים ואז מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר. גוזרים את קצה השקית בחור קטן.
  • מזלפים על כל לחמנייה 2 פסים בצורת X.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש בחום גבוה מאוד של 200-220 מעלות, לאפייה מאוד קצרה של 15 דקות בערך, עד להשחמה.
  • אם הלחמניות מזהיבות לפני תום 15 דקות, שמים מעל ברפרוף נייר אפייה וממשיכים לאפות 15 דקות מלאות.
  • בתום האפייה מורחים דבש מהול במעט מים חמים.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:


 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחמניות מתוקות פרווה


שאלות נפוצות: לחמניות מתוקות

מה אפשר במקום הצימוקים?
משמשים יבשים קצוצים דק. את יכולה גם לוותר על הצימוקים והפירות יבשים ולהוסיף לבצק 1/2 כפית קינמון ו-4 כפות דבש (ועוד קצת קמח).

מה חושבים על: לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות פרווה
אפטר גלית: "בבקשה…טעים כמו סופגניה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements