עוגת גבינה עשירה וטעימה במיוחד
מרקם שונה וייחודי עם טעם מושלם

תכירו את מלכת עוגות הגבינה שתרשים את כולם בטעמה הנדיר ובמהירות תהפוך לעוגה האהובה והקבועה של שבת!
קבלו מתכון לעוגת גבינה עשירה וטעימה במיוחד המקבלת מרקם שונה וייחודי, עם תחתית פריכה וחמאתית של פתי בר, ומלית גבינה רכה ועשירה ביותר.
עוגה מדהימה ומלאה בטעמים משגעים שתמיד מרשימה את כל מי שבסביבה במראה מפואר ומהמם. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: צחית חמו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית קפיצית 24
המצרכים
- 300 גרם פתי בר (גרוס)
- 200 גרם חמאה (מומסת)
- 100 גרם אגוזי מלך (טחונים / גרוסים)
- 600 גרם גבינת שמנת (בטעם טבעי 27% שומן)
- 150 גרם אבקת סוכר
- 300 גרם שמנת חמוצה
- 1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל)
- 1 כף תמצית וניל
- 3 ביצים (שלמות)
- 3 כפות גדושות קורנפלור
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון מחצי לימון (לא חובה)
אופן ההכנה
- בקערה שמים את הפתי בר גרוס, חמאה מומסת, ואגוזי מלך טחונים, וללוש ביחד לתערובת פירורית.
- שמים נייר אפייה על החלק התחתון של התבנית שלנו ורז אז אוטמים את המסגרת, כך ששולי הנייר נשארים בחוץ ורק התחתית מרופדת בנייר.
- מפזרים שכבה אחידה של תערובת הפתיבר ומהדקים בעזרת כוס. שהתחתית מהודקת היטב מפזרים גם מסביב ובעזרת הכוס דוחפים החוצה לדפנות כדי שלאט לאט התערובת תעלה מעלה ותכסה את דפנות התבנית.
- מכניסים חצי שעה להקפאה.
- לקערה נוספת מכניסים את הגבינת שמנת ואבקת סוכר, ובוחשים היטב. לאחר מכן מוסיפים לפי הסדר את שאר המצרכים ובוחשים היטב עם מטרפה ידנית. שופכים לתבנית.
- מחממים מראש תנור לחם של 180 מעלות, ומכניסים לחלק התחתון של התנור תבנית עם מים רותחים.
- מניחים את העוגה מעל הרשת (כשתבנית המים מתחת), ואופים למשך 30 דקות בחום של 180 מעלות.
- מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים למשך 35-40 דקות נוספות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עד להתקררות מוחלטת (בערך שעתיים)
- מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות. מפזרים אבקת סוכר.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:


נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: עוגת גבינה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת גבינה – צחית חמו. גם בפייסבוק!
היי צחית
הכנתי את העוגה,עדיין בתנור,
לא מצאתי גבינת שמנת 27%,
הכנתי עם גבינה 16%.
ונראה ממש טוב.
תודה. חנה
איזה כיף לשמוע חנה מקווים שיצא טעים! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
העוגה נראית יפיפיה ומגונדרת עם מראה שונה ממה שראיתי עד כה.
ממש חידוש נפלא. הוקסמתי מהיופי הטבעי שלה!
אני מעדיפה עוגה קלה יותר מבחינה קלורית, ולכן אשתמש בגבינה 5% וביוגורט.
זה יוצא טעים להפליא.
העוגה שלך מהממת ביופיה ובטח גם בטעמה! תודה רבה לך על השיתוף.
שרונה
בהחלט אפשר שרונה כל הכבוד על היצירתיות! את כמובן תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
איזו גודל תבנית? תודה לך.
היי קובי, כמות המצרכים מתאימה לתבנית בגודל 24. בהצלחה!