עוגת תפוזים שוקולד שכבות רכה וטעימה
רכה ואוורירית עם עסיסיות מטריפה
עוגת השכבות הכי מרגשת שיש חוזרת לשדרג לכם את השבת בטעמים משגעים עם מלית מפנקת ושונה בכל שכבה!
קבלו מתכון לעוגת תפוזים שוקולד שכבות רכה ואוורירית עם עסיסיות מטריפה, ושילוב טעמים מדויק של תפוזים, שוקולד, קפה ווניל.
עוגה מדהימה ומפוארת במראה שכבות מרשים וריחות תפוזים מטריפים ומגרים. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: נאוה מלכה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית מס 24 או 26
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 ½ כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט טבעי)
- גרידת תפוז
- 1 כף גדושה קקאו
- 1 כף גדושה נוטלה
- 1 כפית גדושה נס קפה
- 1 כף שוקולית
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים, ואז מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
- את החלמונים גם מקציפים עם כוס סוכר לקצף תפוח.
- מוסיפים את השמן בזרם דק.
- מוסיפים קמח גרידת לימון ומיץ תפוזים לסירוגין ומערבבים שלא יהיו גושים.
- מקפלים את החלבונים לחלמונים, ומחלקים ל-3 קערות.
- בקערה אחת שמים קקאו ונוטלה, ובקערה שנייה שמים נס קפה ושוקולית.
- מרפדים את התבנית בנייר אפיה.
- שופכים את קערת השוקולד בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כרבע שעה.
- לאחר מכן שופכים מעל השוקולד את קערת השוקולית ואופים לעוד רבע שעה. לבסוף שופכים את קערת הוניל ואופים לעוד חצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוזים שוקולד
אפשר ממרח אחר לא נוטלה? אפשר ממרח השחר. |
מאיפה רוכשים את הסיר / תבנית? אני קניתי מקרין גורן. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת תפוזים – נאוה מלכה
הכנתי השבת יצא מהמם כל הכ וד הנחיות וכמויות מדויקות .
נגמר הכל
אני הייתי מוסיף בסוף לאחר שיוצא מהתנור לנקב את העוגה ולהשקות בסירופ תפוזים
היי מה אפשר לשים במקום שוקולית? אולי כף אינסטנט שוקולד?
היי רותי, שוקולית בד"כ אפשר להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר.