עוגת גבינה שיש הכי קלה וטעימה שיש!
מרקם רך וחלומי עם טעם עשיר

אם מתחשק לכם להרשים את כל האורחים ולהשאיר אותם המומים, אז דואגים לפנק אותם בעוגה נדירה זו שתמיד תשאיר אותם מכורים לעוד!
קבלו מתכון לעוגת גבינה שיש הכי קלה וטעימה שיש, המתקבלת במרקם רך וחלומי מלא בגבינה עשירה, עם חווית טעמים משגעת המשלבת נגיעות שוקולד מפנקות.
עוגה מושלמת שהכי כיף להכין ועוד יותר לזלול. איך שלוקחים ביס ראשון תמצאו את כולם עם חיוך גדול על הפנים, ופה מלא בגבינה עשירה!
מתכון באדיבות: אתי בן שמעון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית חד פעמית מרובעת בינונית
המצרכים
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 שמנת "שמנת של פעם"
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 3 ביצים
- 1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המצרכים חוץ מהקקאו
- שמים בקערה אחרת קטנה 5 כפות גדושות מבלילת הגבינה, ואז מוסיפים לה את כף הקקאו ומערבבים.
- מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית משומנת.
- שופכים מעליה את תערובת השוקולד ואז מערבבים בעזרת סכין לדוגמת שיש.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על חום בינוני של 180 מעלות למשך 45 דקות של אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה שיש
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
מענין לנסות
במקום שמנת של פעם מה ניתן כתחליף?
אודה לתשובתך
היי,
אם ממש אין ברירה ומוכרחים להחליף את השמנת החמוצה, אפשר להוסיף עוד גבינה לבנה (עדיף 9%) במקום.
בהצלחה 🙂
שמנת חמוצה 15% שומן זה כן בסדר ?
או למרות זאת עדיף גם להשתמש בגבינה 9%?
(שואלת שוב כי אני רואה ששאלתי נעלמה)
היי,
שאלתך לא נעלמה, היא מופיעה ממש פה כמה תגובות מעל.
שאלת לגבי תחליף לשמנת של פעם, שזו שמנת חמוצה, לכן נתנו לך אפשרות של גבינה 9%. כמובן שעדיף להכין את העוגה לפי המתכון שכולל שמנת חמוצה.
בהצלחה 🙂
לקמח רגיל, כמה א. אפיה צריך?
היי שושנה 🙂
מוסיפים כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.
בהצלחה!
האם לשים במקרר בסוף או אין צורך???
היי בת חן, לאחר הצטננות אפשר לשמור את העוגה במקרר 5-7 ימים. בהצלחה!
משאירים את העוגה בתנור אחרי סיום האפייה?
היי יעל, לא אין ממש צורך בכך, אפשר לצנן גם על השיש. בתיאבון!
היי האם אפשר בגרסת ללא גלוטן עם קמח כרגיל?
היי נוי, אם עוקבים אחר הוראות ההכנה שעל גבי המוצר ושבמתכון כמו שצריך ומתאימים כמות נוזלים במידת הצורך אז זה אמור גם לעבוד עם תחליף קמח. מחכים לשמוע איך יצא, בהצלחה!
נראית מצוין אני הולכת לנסות לאפות אותה רק חבל שלא ציינת מה גודל התבנית
היי זיווה, התבנית במתכון היא חד פעמית מרובעת בינונית. בהצלחה ובתיאבון!
הכנתי ויצא נחמד, רק באמצע רך כזה כאילו לא מספיק אופי
(זה קורה לי בהרבה עוגות ) האם מישהי יכולה להביא לי טיפ איך שזה לא יקרה
תודה
היי יעל,
העוגה צריכה עוד קצת זמן בתנור, אפשר לאפות אותה על חום גבוה מאוד ל-15 דקות ואז להוריד לחום בינוני-נמוך ולתת לה אפייה של 45 דקות עד שהאמצע אפוי.
בהצלחה 🙂