מתכון בורקס חגיגית וקלה ללא טיפת מרגרינה
חווית טעמים עשירה ומענגת
הקינוח הכי מושלם לכבוד ראש השנה שירים לכם את החג במתיקות משגעת ונדירה שלא לוקחת יום שלם של הכנה!
קבלו מתכון בורקס חגיגי ומדהים שמכינים ללא טיפת מרגרינה, ושומרים על חווית טעמים עשירה ומענגת עם מרקם פריך ומשגע.
ממלאים באיזה מילוי שאוהבים, ומפנקים את המשפחה בחווית טעמים נדירה עם צבעי זהב מגרים שישאירו את כולם המומים!
מתכון באדיבות: חגית אלקבץ
ספר המתכונים של חגית אלקבץאהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 100 גרם חמאה מומסת (לשימון)
לבצק:
- 4 ½ כוסות קמח
- ½ כוס שמן
- 1 כוס חלב / אשל / יוגורט / מים לפרווה
- 2 ביצים
- 1 כף אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 1 כף סוכר
- לפתיחת העלים :
- 1 כוס קורנפלור
- 3 כפות קמח
לסירופ:
- 1 כוס מים
- ¾ כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה
- נערבב את כל החומרים טוב טוב עד לקבלת בצק רך וגמיש, ואז לתת חצי שעה של מנוחה.
- את הבצק נחלק ל-16 כדורים, ונטבול כל כדור בצלחת הקורנפלור ואז נפתח עם מערוך לעלה דק.
- ממשיכים את כל העלים כשמניחים עלה מעל עלה, ומקפידים שבין כל עלה יש מספיק קורנפלור.
- ניקח 8 עלים שפתחנו ונרדד אותם לעלה אחד גדול. נחלק את העלה לריבועים, נשים מילוי במרכז ונקפל למשולש. ככה נעשה גם את החבילה השנייה.
- נשמן תבנית בחמאה, ומשמנים גם מעל ואז מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה עד 40 דקות של אפייה.
- אפשר למרוח סירופ מתוק מעל – מבשלים את הכל על הגז למשך כחצי שעה ואז מורחים על הבורקס כשהוא חם.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בורקס חגיגית וקלה
מה מלית הגבינות ששמת בבורקס? אני שמתי 200 גרם גבינה בולגרית, 1 קוטג', 1 ביצה, חצי כפית קורנפלור. |
העלה הסופי (8 עלים) כשאת פותחת אותו, צריך להיות מרובע, מלבן או עגול? עדיף מלבן, כי חותכים לריבועים, אבל לא משנה העיקר שיצא לך עלה אחד שלם. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור:מתכון בורקס חגיגית – חגית אלקבץ
היי,
יש תחליף לקורנפלור?
היי נעה,
אפשר להחליף לקמח תפו"א או קמח רגיל אפילו.
בהצלחה!