| | |

עוגת שמרים תפוחים עם קינמון

מרקם חלומי עם מלית עסיסית שאי אפשר לעמוד בפניה. ביס אחד וכל המשפחה מכורה!
בהשראת: אוסנת אילוז
ציון 4.53 על ידי 17 דירוגים
עוגת שמרים תפוחים עם קינמון

הרולדה הכי שווה לראש השנה שתשדרג לכם את החג בטעמי על מענגים עם מתיקות שתשאיר את כולם המומים!

קבלו מתכון לעוגת שמרים תפוחים מושלמת לראש השנה, המורכבת מרולדה משגעת במרקם חלומי עם מלית תפוחים עסיסית המשודרגת בנגיעות קינמון מפנקות.

רולדת שמרים נדירה שהכי מושלמת לפינוק משפחתי וחגיגי במיוחד. חווית טעמים עשירה שתשאיר אותכם מכורים מביס ראשון!

ספר המתכונים של אוסנת אילוז

 

עוגת שמרים תפוחים עם קינמון
צילום: יפית רביבו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

עוגת שמרים תפוחים עם קינמון
צילום: יפית רביבו
עוגת שמרים תפוחים עם קינמון
צילום: יפית רביבו
עוגת שמרים תפוחים עם קינמון
צילום: יפית רביבו
עוגת שמרים תפוחים עם קינמון
צילום: יפית רביבו
עוגת שמרים תפוחים עם קינמון

עוגת שמרים תפוחים עם קינמון

מרקם חלומי עם מלית עסיסית שאי אפשר לעמוד בפניה. ביס אחד וכל המשפחה מכורה!
ציון 4.53 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אוסנת אילוז

המצרכים

לבצק:

  • 3 ½ כוסות (500 גר' קמח)
  • 1 כף שמרים יבשים או חצי חבילה/חצי קוביה שמרית
  • ½ כוס (100 גר' סוכר)
  • 100 גרם חמאה
  • כוס (160 מ"ל חלב פושר)
  • 2 ביצים בינוניות
  • ½ כפית מלח

למלית תפוחים:

  • 4-5 תפוחים ירוקים
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל / כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 25 גרם חמאה

למלית גבינה (תחליף לתפוחים):

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • ½ שקית פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה נשים קמח ונערבב לתוכו את השמרים.
  • נוסיף את הסוכר ואת הביצים.
  • נחמם את החלב והחמאה למשך דקה במיקרו ואז נוסיף לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
  • נעבד את כל רכיבי הבצק 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק, ומעט דביק.
  • נכסה במגבת או בניילון נצמד ונניח בטמפרטורת החדר כחצי שעה. לאחר מכן נעביר את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות.
  • הקירור מומלץ מאוד כי אז מתקבל בצק פחות דביק ונוח לעבודה. מי שממש ממהר יכול להסתפק בהתפחה של שעתיים אבל לקחת בחשבון שהבצק יהיה דביק יותר ויהיה צורך ביותר קמח בעת קימוח משטח העבודה.
  • להכנת המלית תפוחים - מבשלים את כל המרכיבים על אש בינונית עד שכל הנוזלים יצומצמו. חשוב לערבב מדי פעם.
  • להכנת מלית גבינה - מערבבים את הכל היטב יחד וממלאים.
  • להרכבת הצמה - נרדד מחצית מהבצק על משטח מקומח קלות (חשוב – אחרת הבצק ידבק לכם, אבל לא להפציץ בקמח, שהבצק לא יקבל טעם ומראה קמחי. לקמח מעט גם מעל הבצק כדי שלא ידבק למערוך), עד קבלים מלבן שיספיק גם למלית וגם לשוליים.
  • מעבירים את ריבוע הבצק לתבנית שטוחה שמעליה נייר אפיה. מסמנים בעדינות עם סכין חדה את גבולות המילוי, בגבולות אלה מניחים את המלית. אפשר גם כבר עכשיו לחתוך בשוליים את ה"זנבות" שישמשו לסגירת הקצוות של העוגה – פשוט חותכים שני קווים מקבילים ברוחב מחוץ לגבולות המלית.
  • חותכים בצדדים רצועות, וקולעים מעל למלית, מתחילים לשזור רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X.
  • נותנים לבצק תפיחה של חצי שעה עם מגבת. מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו ומורחים את הבצק בביצה מהולה במים.
  • מכניסים לאפייה למשך 25-30 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים תפוחים

אפשר משהו אחר במקום חמאה שלא יהיה חלבי?
מחמאה וחלב סויה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!

 

מקור: עוגת שמרים תפוחים – אוסנת אילוז

Similar Posts

6 Comments

    1. היי מיקי, אם מתכונים חצי כמות בצק אולי להפחית קצת מהמלית גם שלא תזלוג החוצה. בהצלחה ובתיאבון ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?