רוטב לפסטה נדיר ומשגע
עשיר עם המון טעמים מענגים
לפסטה חלבית מושלמת עם טוויסט איטקלי אמיתי, חייבים לשדך רוטב מיוחד זה להבדל טעמים של שמיים וארץ!
קבלו מתכון לרוטב לפסטה נדיר ומשגע במיוחד המשלב פטריות וערמונים המתבשלים ברוטב שמנת עשיר, לצד המון אגוזי מוסקט מפנקים והמון תוספות מעניינות בפנים.
רוטב מושלם שהכי קלה להכנה ומשדרג כל ארוחת פסטה בטעמים מענגים שהיו עושים כל בשלן איטלקי גאה.אין סיכוי שלא מכינים!
מתכון באדיבות: שיר אשכנזי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 8 כפות שמן זית
- 7 שיני שום
- 2 חבילות פטריות שמפיניון
- 1 בצל גדול
- 200 גרם תרד
- מלח ופלפל גס
- 1 חבילה ערמונים
- 500 גרם שמנת מתוקה
- ½ כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית גרידת לימון
- פרמז'ן בנדיבות לקישוט
אופן ההכנה
- במחבת שמים את השמן זית ומחכים עד שיתחמם. לאחר מכן מוסיפים את שיני השום. חשוב להוסיף אותן טריות , לחכות מעט שיהיו מטוגנות מבחוץ ( אך חשוב מאוד שלא ישרפו ) המטרה שיתרככו מבפנים ומבחוץ יהיו קריספיות.
- חותכים את הבצל לרצועות דקות ואז מוסיפים למחבת עד להזהבה, ולאחר מכן מוסיפים את הפטריות. מטגנים את הפטריות במשך 5-7 דקות עד שהן מתכווצות ונהיות מלאות בנוזלים.
- מוסיפים את הערמונים השלמים, מתבלים את הכל במלח ופלפל גס.
- מוסיפים כעת את השמנת מתוקה, ומתבלים בגרידת לימון ואגוז מוסקט.
- מוסיפים פרמז'ן בנדיבות. בכל פעם להוסיף פרמז'ן ולערבב עד שנהיה רוטב סמיך יותר ויותר
- מערבבים ומשאירים על אש קטנה למשך 10 דקות.
- מוסיפים את הפסטה הרצויה. לבסוף מקשטים בפרמז'ן
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
רוטב לפסטה
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: שם מתכון – שם בעלת מתכון (עד 6 מילים)